in , ,

Hoppá! Írdalá.hu: Renée Zellwegert is megkeresik a kampányban

A SZÁMI SZÁRMAZÁSÚ VILÁGHÍRŰ SZÍNÉSZNŐ NAGY LÖKÉST ADHATNA AZ ALÁÍRÁSGYŰJTÉSNEK

Magasabb fokozatba kapcsolt a székely petíció nemzetközi kampánya, amelybe megpróbálják bevonni Renée Zellweger kétszeres Oscar- és négyszeres Golden Globe-díjas amerikai színésznő-producert – erről beszélt lapunknak Pesty László kampányfőnök. A szakember elmondta: a Svédországban élő, a székely ügyért küzdő magyarság kereste meg a petíció kapcsán a helyi számi kisebbség vezetőit, hogy a közreműködésüket kérjék az aláírásgyűjtéshez. A kérés a számi parlament elé is eljutott. A svédországi magyar és számi kisebbség egyeztetésén felmerült, hogy mivel Renée Zellweger édesanyja is számi, együtt keresik meg a világhírű amerikai színésznőt, és kérik a segítségét a kampányban.
v>

Erre a támogatásra nagy szükség lenne, mert az Írdalá.hu kampánycsapata és az őket segítő erők számára a legnagyobb feladat, hogy ismertté tegyék a székely petíciót Európában.

A tavaly május 7-én kezdődött aláírásgyűjtésen ugyanis összegyűlt az egymillió aláírás, de a törvényben meghatározott limitet csak három államban – Magyarország, Románia és Szlovákia – érték el, további négyben nem sikerült teljesíteni. Így a több mint egy hete újraindult, és november 7-ig tartó aláírásgyűjtésben a legfőbb feladat az, hogy legalább további négy országban meglegyen a kellő számú támogató.

 

 

 

Pesty László beszámolt egy értelmiségi körökben keringő pletykáról is, amely szerint az Index.hu főszerkesztőjének menesztését a székely „lobbi” érte el.

– Ezt a rágalmat határozottan visszautasítom. Az igaz, hogy a Dull Szabolcs vezette Index volt az egyetlen jelentős sajtóorgánum, amely nem volt hajlandó beszámolni a kezdeményezésünk alakulásáról, és az emiatt kialakult rossz érzésünknek hangot is adtunk, de mi nem avatkozunk bele mások belső ügyeibe. Mi a székely petícióra koncentrálunk, pártállástól, vallástól és minden mástól függetlenül. Ennek támogatására kértünk és kérünk mindenkit, az ügyünket a balliberális oldalról is nagyon sokan támogatják. Elég csak azokra a baloldali vezetőkre gondolni, akik az elmúlt hónapokban mellénk álltak a küzdelmünkben – emelte ki Pesty László.

 

 

(Borsodi Attila, magyarnemzet.hu)

 

 

Oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

A kirúgott Indexes bevallotta: nem volt politikai nyomás a lapon

Megint nincsenek érvek – Karsai elvtárs személyeskedő stílusban támadja Szakács Árpádot!