in ,

Pilhál: pofátlan levélben koldul pénzt és zsarolja a kisvállalkozókat Karácsony Gergely

Hajmeresztő levelet küldött a fővárosi vállalkozóknak a főpolgármester

Hajmeresztő levelet küldött a fővárosi vállalkozóknak a főpolgármester, amelyben azzal riogatja őket, hogy ha igénybe veszik a kormány által felkínált kedvezményt az iparűzési adó felezésére, akkor Budapesten megbénulhatnak a közszolgáltatások, nem lesz tömegközlekedés, szennyvízelvezetés, víz, szemétszállítás, hókotrás. Ami már csak azért is elképesztő gátlástalanság, hiszen e szolgáltatásokat a budapestiek külön megfizetik, azoknak semmi közük az iparűzési adóhoz.

Az Orbán-kormány döntése nyomán az egyéni, kis- és közepes vállalkozások iparűzési adója idén a felére, kettőről egy százalékra csökken. Sokaknak ez jelentős segítség, hiszen nehéz helyzetbe kerültek a koronavírus-járvány miatt. Ám a férfiatlan nyafogásból sportot űző Karácsony Gergely úgy döntött, emiatt is elkezd vergődni egy sort, és balliberális polgármester-haverjaival együtt főváros-szerte plakátkampányba kezdett, amelyben az állítólagos sanyarú anyagi helyzetüket ecsetelik, s a kormányt szidják. A mocskolódó kampány oldalhajtásaként a napokban levelet küldött a fővárosi vállalkozásoknak, amelyben még följebb tekerte a pofátlanság-barométert.

 

A közszolgáltatások egy jelentős körét a Fővárosi Önkormányzat biztosítja a vállalkozások és a polgárok számára, amelynek a legfontosabb forrása a helyi iparűzési adó. Ez a bevétel szükséges ahhoz, hogy zavartalanul működjön a tömegközlekedés, a folyamatos ivóvíz-szolgáltatás, hogy elszállítsák a szemetet, a szennyvizet, hogy eltakarítsák a havat

– írta február 12-ei keltezésű levelében Karácsony, amelyet sok egyéni, kis- és közepes vállalkozás tegnap vett kézhez. Állítása természetesen baromság, hiszen mindenki külön fizet a vízért, a szennyvízelvezetésért, a kuka ürítéséért, a tömegközlekedésért. Ha a befizetett összeg mégsem fedezné a szolgáltatásokat, akkor a hiányzó összeget bármely más bevételéből is pótolhatná a főváros, nem csupán a helyi iparűzési adóból.

  • Sőt, úgy is pótolhatná a kieső pénzeket, hogy kevesebbet lop vagy dőzsöl. Például nem alkalmaz 41 tanácsadót. Vagy nem olyan céget bíz meg a Lánchíd felújításával, amelynek évzáró bulijára Tüttő Kata főpolgármester-helyettes is bejáratos, és amely cég ötmilliárd forinttal drágábban dolgozik, mint amennyiért Tarlós István idejében elvégezte volna egy másik cég a munkát. Az már csak hab a tortán, hogy Karácsony gusztustalanul hazudozva megpróbálta átverni a választókat, miszerint elődje végeztette volna többért a munkát – ám a kikért dokumentumok tételesen cáfolták a kamuzását.

 

 

Az iparűzési adó felezésének azonban könnyen lehet az a hatása, hogy a fővárosi közszolgáltatások finanszírozása már ez év vége előtt ellehetetlenül, ami rontja a gazdasági kilábalás esélyeit, ezzel a vállalkozások kilátásait is

– folytatta a handabandázást Kamu Geri. Itt tehát már burkoltan fenyegetőzik, riogat: ha a vállalkozások igénybe veszik a kormányzati segítséget, akkor esetleg nem lesznek közszolgáltatások Budapesten, így ők is koppanni fognak.

Karácsony ugyanazt csinálja, mint a plázák parkolóinál kunyeráló drogosok, mikor a vásárlók helyett vissza akarják tolni a bevásárlókocsit. Ő is lelkileg zsarol. Rossz érzetet kelt az emberekben. Ám Karácsony mindezt főpolgármesterként teszi…

Ha vállalkozása szempontjából nem okoz komoly problémát a teljes összegű iparűzési adó befizetése, és meg tudja tenni azt, hogy nem él a kedvezmény lehetőségével, akkor azzal azt segíti, hogy a fővárosi közszolgáltatások az Ön vállalkozása és munkavállalói számára továbbra is biztosítottak legyenek

– zárja félig fenyegető, félig zsaroló levelét a főpolgármester. Hajmeresztő az egész.

 

 

 

  • S hogy mi a valóság? A portálunk által kikért közérdekű adatok szerint Karácsony Gergelyék 212 (azaz kettőszáztizenkét) milliárd forintos megtakarítással a kasszában vették át Budapest vezetését 2019-ben. Amiből jelenleg is legalább 120 milliárd forint még rendelkezésre áll – tehát még nem sikerült mindent ellopni. Karácsonyék dilettantizmusán túl tehát semmi sem fenyegeti a közszolgáltatásokat.

Orbán Viktor miniszterelnök tegnap a parlamentben azt is elmondta: tavaly az összes állami, illetve hazánknak kifizetett európai uniós forrás 44 (azaz negyvennégy) százalékát kapta meg Budapest, mindösszesen 3000 milliárd forintot.

  • Hát ennyi sem elég Karácsonyéknak? Ez lenne a kivéreztetés? Hihetetlen, milyen emberre bízták a főváros vezetését a budapestiek!

Azt pedig már tényleg csak zárójelben: Karácsony Gergely a minap azt állította, hogy a kormány nem egyeztet az önkormányzatokkal az uniós pénzek elosztásáról. Ezzel szemben a valóság:

 

 

 

A baloldali álhírgyártás újabb eleme az a vád, amely szerint Magyarország Kormánya nem konzultál az önkormányzatokkal az uniós források felhasználása ügyében. Ezt cáfolandó eddig is több konzultációra felhívó dokumentumot hoztunk nyilvánosságra, de most itt az újabb csomag: megkértem a kollégákat, hogy keressék meg az összes – baloldali és jobboldali – megyei jogú város vezetőjének küldött leveleket is. A kormány szapulása nem kormányzás, kedves baloldali városvezetők! – írta Orbán Balázs.

Íme, ilyen semmirekellő, hazug, tarhálós főpolgármestere van Budapestnek. Szégyen!

 

(Pilhál Tamás, pestisracok.hu)ú

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

      Így kér pozsonyi kiflit a bolgár nő

      Philip üzent Donáth Kacsának: régi bölcsesség Anna, hogy az árulást szeretik, de az árulókat soha…