in ,

Botrány! Megint hagyják meghalni az embereket! Az idősek és az ott dolgozók kilencven százaléka fertőződött meg egy fővárosi fenntartású idősotthonban

Ebből botrány lesz

Rettenetes állapotok uralkodnak a koronavírus miatt a fővárosi fenntartású Baross Utcai Idősek Otthona Csokonai utcai telephelyén, ezért az intézmény vezetősége titoktartási szerződést íratott alá a munkavállalókkal – derül ki az Origo cikkéből. Az ott dolgozó nyolc nővér közül hetet pozitívra teszteltek, így az intézményben ideiglenes nővérek vannak jelenleg. Az Origo információi szerint a betegellátás továbbra is akadozik, egy krónikus betegségben szenvedő férfit is kénytelenek voltak munkába állítani, és a lakók ruháit sem mossák rendszeresen. 

Az eset után két hétre újra teszteltek az otthonban, az intézmény ötven idős lakója közül negyvennégy megfertőződött koronavírussal, négyen pedig meghaltak. Mivel a hatósági tesztelés magas arányú fertőzöttséget mutatott, ezért a főváros vizsgálatot indított a történtek kapcsán. Csakhogy sokáig óriási csend övezte az ügyet, a Karácsony Gergely vezette önkormányzat nem adott tájékoztatást – írja az Origo. A belső informátor szerint a bérnővérek nem olyan színvonalon látják el munkájukat, mint a kiesett dolgozók.

Az intézmény falain belül elindult a pletyka, miszerint az átirányított nővérek többször is azt hangoztatták, hogy nem feladatuk az idős betegekre mosni. Állítólag többször is előfordult, hogy nem mosták ki a ruhákat. Ha ezt meg is tették, nem biztos, hogy a ruhák visszakerültek a tulajdonosaikhoz. Volt rá példa, hogy egy férfi lakónál női ruhákat találtak. Egyszerűen elkeverednek a dolgok – fogalmazott. Hozzáfűzte, akkora az emberhiány, hogy az egyik ismerősét, akinek krónikus betegsége van, cukorbeteg, magas a vérnyomása, szívinfarktusa is volt, a személyzet számának csökkenésének hírére átvezényelték a Csokonai utcába dolgozni. Természetesen elkapta a koronavírust, így most betegen fekszik az ágyában – fűzte hozzá szomorúan. Szavaiból az is kiderült, hogy a férfit karbantartónak vették át, mivel a pozíciót hónapok óta senki nem töltötte be. Fentről azt az utasítást kaptuk, hogy hallgassunk a Csokonai utca titkairólMég véletlenül sem azt kérték, hogy próbáljuk megoldani a helyzetet, hanem azt, hogy maradjunk csendben – ismételte meg értetlenkedve, hogy csendre utasították az intézmény dolgozóit. Szintén furcsának tartotta, hogy a vezetőség az alkalmazottakkal aláíratott egy dokumentumot, amiben otthonmaradásra kötelezte őket. Nem jártunk színházba, nem jártunk sehova. A családommal nem találkoztam – hozta szóba ingerülten a szokatlan parancsot.

A kialakult helyzetért a vezetőség a felelős – vélekednek az otthonban. Mint kiderült, titokban váltás történt az idősotthon élén. Elmondta, Dobrainé Csernus Erzsébetet, a Csokonai utcai intézmény igazgatóját felfüggesztették tisztségéből, helyére a Kamaraerdei Úti Idősek Otthonának vezetőjét irányították át. Ahogy az a fentiekből kitűnik, továbbra is súlyos a helyzet Baross Utcai Idősek Otthona Csokonai utcai telephelyén: kevés a szakember, sok a fertőzött lakó és dolgozó. Ennek ellenére a baloldali vezetésű főváros jó ideig hallgatott az ügyben, sokáig csak annyit lehetett tudni, hogy valamiféle vizsgálat indult a Csokonai utcában történtekkel kapcsolatban. Azonban az, hogy pontosan mit vizsgáltak Karácsonyék, nem derült ki pontosan. Miután a budapesti vezetés hetekig nem adott tájékoztatást az ügyről, az Origo kérdéseket tett fel Karácsony Gergelynek. Válasz nem érkezett, viszont  kiraktak egy közleményt a Budapest.hu-ra az állítólagos vizsgálat eredményéről. Azt írták,  fővárosi önkormányzat lezárta, és egyben lefolytatta a Baross Utcai Idősek Otthona Csokonai utcai telephelyén kialakult COVID-19 megbetegedésekkel kapcsolatos vizsgálatát. A tájékoztatóból kiderült, hogy a főváros – a belsőforrással ellentétben – nem látott kivetnivalót az intézmény működésével kapcsolatban. 

 

(pestisracok.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Závecz szerint ma a moslék győzne, és nem a Fidesz! Ja, láttuk Szerencsen!

Hahó, magyarok! Nem a jobboldali média hazudik, hanem a baloldali HVG, és az index!