in ,

Pilhál: Gergő „dolgozik”: most épp a Csillagok háborúja mondanivalóján merengett

Ma van a Star Wars-nap

Ma van a Star Wars-nap – adta hírül Karácsony Gergely meseügyi szakértő. S mindezt természetesen hol másutt tette volna közhírré, ha nem a „munkahelyén”: saját Facebook-oldalán. Elvégre ezért tartjuk őt, ezért fizetjük neki a havi millióját. Nem a kátyúk javításáért, az utak karbantartásáért, a szemét elszállításáért vagy hogy bármi értelmes fejlesztésbe kezdjen – dehogy! Hanem hogy mesékről elmélkedjen…

Ma van a Star Wars-nap – írja Facebook-oldalán a késő pubertás korban megrekedt Gergely.

 

Mi meg csak nézünk magunk elé meredten, és nem bírjuk eldönteni: sírjunk vagy nevessünk? Bár ami itt folyik, viccnek azért elég durva.

 

Ízlelgessük a szavakat: a magyar nemzet fővárosát vezető emberke azzal tölti a munkaidejét, hogy a Csillagok háborújáról posztolgat a Facebookon… S teszi mindezt havi egy-másfél millió adóforintért.

Mi lesz a következő? Minecraft-videókat készít a Youtube-ra, saját kommentárral? Vagy Mickey Egér játszótere online klubdélutánokat szervez? Netán Bucó, Szecsi, Tacsi-fölolvasódélutánokat hirdet? A lehetőségek korlátlanok…

Csak dolgozni ne kelljen!

 

 

 

Szóval a kisfia bevezette őt a Csillagok háborújába, és Gergő ráeszmélt, milyen klafa, hiszen ott is egy Sötét Erő megpróbálja lerombolni a Köztársaságot, de végül az igazság győz.

  • Tudod mit, Gergő? Megpróbálok neked én is segíteni. Ingyen és bérmentve. Elmesélem neked, mi az igazság! Például az, hogy Magyarország államformája köztársaság. Nyisd ki az alaptörvényt, meglátod. Ha kéred, küldök hozzá linket. Esetleg (ha úgy könnyebb neked) elpostázom mesekönyv-változatban.

És tudod, mi még az igazság? Hogy másfél éve semmilyen épkézláb, értelmes, Budapest fejlődését szolgáló döntést nem hoztál, fejlesztést nem kezdeményeztél. Hacsak az autósok szanaszétszivatását, a darázsgarázsokat, a kormányzati építkezések gáncsolását és a megígért légkondik helyetti ivókutakat nem soroljuk ide. Szerintem ne soroljuk. A Lánchíd-felújítást pedig még annyira se soroljuk ide, leginkább a te érdekedben, mert abból egyszer még büntetőjogilag is bajod származhat. Tudod, arról a Lánchídról beszélek, amelynek rendbetétele – hogy, hogy nem – ötmilliárd forinttal többe kerül majd, mintha Tarlósék elfogadták volna az első ajánlatot. Azért nem fogadták el, mert már az is baromi drága volt. Neked viszont semmi sem elég drága, ha a haveri cég megcsinálja még drágábban. Az a haveri cég, amelyhez a helyettesed időnként eljár pezsgőzgetni…

  • Mondok neked még egy igazságot, Gergő! Munkaidőben egy főpolgármesternek nem Star Wars-os Facebook-posztokat kéne eregetnie. Egyáltalán: nem facebookoznia kéne, tudniillik nem arra kapja az adófizetőktől a havi egy-másfél milliós fizetését. Dolgoznia kéne. Ha ez így számodra kínai, mondom másképp. Munka! Meló! Teendő!

Végül pedig az is az igazság, Gergő, hogy 2010 és 2019 között volt egy talpraesett, hozzáértő, jó humorú, szerethető főpolgármesterünk, akit a – hm, fogalmazzunk így: kihívásokkal küszködő – balos szavazók lecseréltek rád. Rád, aki egy nyápic, tutyi-mutyi, folyton siránkozó, folyton másokra mutogató rakás szerencsétlenség vagy. És láthatóan még most sem veszik észre, mit műveltek.

Mint ahogy te sem veszed észre, hogy már nem az óvodában ülsz, a bablevesben, hanem egy világvárost kéne vezetned. Ám csak ahhoz értesz, hogy elvedd a társaid játékait, szétrugdosd az építményeiket, és amikor elzavarnak a nénikédbe, akkor nyafogva árulkodjál a brüsszeli óvónéninek. Szégyelld magad, Gergő! Mars a sarokba a kukoricára, négy évig ne is lássunk!

 

 

(Pilhál Tamás, pestisracok.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

A Keménymag szanaszét trollkodta Feriné kampányát – Videó

Ki fél tőled? Te szerencsétlen!