in ,

Pilhál: Olyan nehéz fölfogni? Budapest késélen táncol! Ha Karácsony győz, el leszünk ásva!

Három közvélemény-kutató cég fej-fej mellett méri Tarlós Istvánt és Karácsony Gergelyt

Három közvélemény-kutató cég fej-fej mellett méri Tarlós Istvánt és Karácsony Gergelyt. Ez pedig azt jelenti: vasárnap orbitális pofonba szaladhat bele Budapesten a nemzeti oldal, ha fennhéjazva biztosra veszi a maga által előre megírt győzelmi jelentéseket. Ez az utolsó pillanat, hogy a fővárosi jobboldaliak fölébredjenek szendergésükből, és minden mozdítható családtagjukat, épeszű ismerősüket kézen fogva elrobogjanak választani. Hajszálon múlik, hogy öt évre egy tökéletesen tehetségtelen, Demszkynél is bénább riadt bocihoz kerüljön a főváros kormányrúdja, ami maga lenne a katasztrófa. Akkor bizony egész Budapest el lesz ásva. Ébresztő! 

Vagyunk néhányan, akik időről-időre írjuk, kérjük az illetékeseket, vegyenek vissza az öt számmal nagyobb mellényből. Minek villogtatni a közvélemény-kutatási eredményeket, pláne olyan címekkel, amik elkényelmesítik az utóbbi tizenhárom évben kizárólag győzelmekhez szokott jobboldali választókat? „Egyik kutatócég sem állítja, hogy Karácsony Gergely győzhet” – olvasom a Nézőpont hurráoptimista címadását. Majd egy másik cím ugyaninnen: „Minden kutató szerint Tarlós győz”. Mintha már zsebben is lenne a győzelem – sugallják. Pedig baromira nincs zsebben! És az sem igaz, hogy mindenki Tarlós-győzelmet jósol: az MSZP-közeli Publicus ugyanis egált – 48–48 százalékot – mért, a szintén balra húzó Medián meg a Závecz pedig csupán egy, illetve két százalékpontos előnyt lát a hivatalban lévő főpolgármesternél. Ami gyakorlatilag semmi, bakfitty. Arról nem beszélve, hogy a Nézőpont Intézetnél Tarlós előnye a szeptember végi 18 százalékról mostanra 6 százalékra olvadt. Ami szintén nem ad okot elbizakodottságra, nagy mellényre. (Nem mintha a nagy mellény bármikor indokolt lehetne…)

 

Kovács Laci bácsi igen helyesen fogalmazott 2002-ben: nem közvélemény-kutatást, hanem választást kell nyerni. Milyen igaza volt! Hiába vezette a felméréseket a Fidesz, a választást elbukták. A jobboldal elbizakodottsága megbosszulta magát, és nyolc év gyötrelmes balliberális ámokfutás következett. Egyszer tehát már megtapasztaltuk: ide vezet a nagy mellény!

 

 

Persze, előfordul, hogy a közvélemény-kutatók trollkodnak. Például amikor a Medián 2012-ben egy döbbenetes manipulációval egyből 22 százalékra mérte a biztos pártválasztók között az Egyesült Államokból éppen csak hazánkba katapultált Bajnai Gordont, a nagy ellenzéki összefogás akkori reménysugarát. Máskülönben viszont nem szokott nagyot tévedni. Sőt, például 2002-ben a Medián mért a legpontosabban a választás előtt!

Ezzel csak arra célzok, hogy a jobboldal saját magát áltatja és altatja el, mikor szakértői azt boncolgatják: a Tarlóst és Karácsonyt fej-fej mellett mérő Medián-kutatás kamu, lehetetlenség, és biztos azért van, mert Karácsony 2010 előtt a cég kutatási igazgatója volt. Ehelyett a szoros eredménnyel inkább a jobboldali szavazókat kellene föltüzelni, nehogy elkényelmesedjenek, netán otthon maradjanak vasárnap!

TÉNYLEG? MÉG DEMSZKYNÉL IS BÉNÁBB?

Mi tehát a teendő? Először is kapjunk a fejünkhöz! Ha működik a memóriánk, emlékezzünk vissza, milyen volt Demszky húszéves budapesti regnálása. Amikor minden héten közölte, most már aztán tényleg épül a 4-es metró, hiába akadályozza azt az Orbán. És ez ment végig. Ráment a budapesti adófizetők inge-gatyája, lerohadt közben a teljes felszíni tömegközlekedés, de legalább a 4-es metró: no, hát az bizony nem készült el. Húsz év alatt sem. De legalább ötször annyiba került, mint amennyibe egy korrupt elő-ázsiai diktatúrában került volna. Dióhéjban tehát ez volt a Demszky-korszak. Jó-jó, Demszky is totál alkalmatlan volt, de legalább ott sertepertélt mellette egy Atkári János, akinek volt fogalma a városüzemeltetésről, pénzügyekről. (Őt rövid ideig Tarlós István is alkalmazta tanácsadóként.)

Karácsony „szakértői csapata” viszont így fest: Tóth Csaba sírásó, Szabó Tímea rikkancs és Trolldai Bence troll. Ők ennek a riadt embernek a „szürkeállománya”. Ezektől a zseniktől jönnek aztán az olyan szenzációs ötletmorzsák, mint hogy esőerdőt kell növeszteni a budapesti házak helyére, vagy hogy fővárosi ingatlanadót kell kivetni. A hülye ötletei és a teljes alkalmatlansága mellett Karácsony Gergely helyismerete is legendás: Csepelt Észak-Pesten szokta keresni, a Nemzeti Múzeumot pedig a Városligetben.

Karácsony esetleges fővárosi trónra kerülése után úgy gondolunk majd vissza a Demszky-korszakra, mint vidám babazsúrra

 

A nagy választási hajcihő közepette Karácsony Gergelyt csodálatos meglepetés érte. Képzeljék: írt neki a párizsi liberális polgármester. Igen, személyesen neki, Gergőnek. Valami olyasmit: drukkol, hogy demokratikus fordulat legyen már végre Budapesten. Ez ám a boldogság! Megnyugtató, hogy Párizs Karácsonyt akarja. De hát Párizs már sok mindent akart. Például ők akartak olimpiát rendezni, ezért ránk küldték a momentumos hülyegyerekeket, hogy fúrják meg a pályázatunkat. Megfúrták. Aztán Párizs azt is szerette volna, hogy vegyék el a hazánk kétharmad részét. Elvették. Most Budapest kell nekik. Szerencsére erről (még) mi döntünk. Amúgy engem sokkal jobban érdekel a madagaszkári pillangók röppályája, mint hogy egy párizsi liberális mit akar.

MIÉRT KELL ELMENNI?

Az biztos, hogy vasárnap minden liberális, zöld, kommunista, anarchista és jobbikosból lett ballib budapesti elmegy majd szavazni. Ők ott lesznek. Hogy kik ők?

  • Ők azok, akik csodálatosnak tartják és visszasírják, hogy a Gyurcsány–Demszky-érában szügyig eladósodtunk, alig épült valami, rohadt le az ország.
  • Ők azok, akik most, hogy minden sarkon építkezési daruk vannak, épül az ország, őrjöngenek, mert szerintük a Pénztáros Lőrinc mindent ellop, s ezért inkább semmi se épüljön.
  • Ők azok, akik őrjöngenek, és diktatúrát kiáltanak, amiért valaki közzétette a budaörsi volt SZDSZ-es polgármester légyottját egy kurvával. Közben ugyanők a győri fideszes polgármester kiherélését követelik egy hasonló – igaz, hajón megvalósított – liezon miatt.
  • Ők azok, akiknek az ingerküszöbét nem éri el Lackner Csaba kispesti MSZP-politikus kamera előtti kokózása, és a kerület szocialista szétlopásáról való beszámolója. Viszont ugyanők továbbra is azt terjesztik, hogy Borkai kokózott meg lopott, noha ezekre semmilyen bizonyíték nincs.
  • Ők azok, akik hallani sem akarnak olyan csip-csup ügyekről, mint hogy Karácsony Gergely egy kiszivárgott hangfelvételen az MSZP-s maffiától retteg, amely elássa őt, illetőleg szétlopja Zuglót.
  • Ők azok, akik egyébként tudják, hogy Karácsony csúcsbéna, de inkább a karmaiba löknék a fővárost, csak hogy Orbánnak ne legyen jó.

Ők tehát mind egy szálig ott lesznek, és Karácsonyra szavaznak majd. Efelől egyetlen pillanatig ne legyen kétségünk!

Nekünk pedig még van két napunk, végiggondolni, mi a tét. Milyen életet akarunk magunknak itt, a Kárpát-medence szívében. Dönthetünk úgy, hogy Karácsonyt visszaküldjük Zuglóba a maffiózó szoci haverjaihoz, akik várhatóan elhantolják őt Sápi Attila mellé a rekettyésbe. A másik lehetőség, hogy megszavazzuk ezt a leánykás fellépésű riadt bocit főpolgármesternek – ez esetben nem Karácsony, hanem mi, kétmillió budapesti leszünk elásva öt évre, jó mélyre.

(Pilhál Tamás, pestisracok.hu)

Ebből sivalkodás lesz – Ez is Tarlós érdeme: Magyarország előrébb lépett a World Economic Forum rangsorában

Pilhál: Mindnyájunknak el kell menni!