in

Orbán Viktor: Mások gyengesége miatt sosem nyertünk

Orbán Viktor miniszterelnök szerint a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választás arra figyelmeztet: el kell hárítani azt a veszélyt, hogy azok kapjanak támogatást, akik bevándorlóországgá alakítanák Magyarországot.

Nagy munka vár a Fideszre áprilisig

Orbán Viktor miniszterelnök szerint a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választás arra figyelmeztet: el kell hárítani azt a veszélyt, hogy azok kapjanak támogatást, akik bevándorlóországgá alakítanák Magyarországot.

A kormányfő úgy vélte, az április 8-i országgyűlési választásra a Fidesznek kétszer-háromszor annyi erőt kell mozgósítania, mint az ellenfeleiknek. A nagyobbik kormánypárt választmányi ülésén döntöttek a Fidesz–KDNP országos listájáról is.

– A választás tétje nem változott, egyetlen dologról szól: bevándorlóországgá alakulunk-e a választás eredményeképpen vagy nem – így reagált Orbán Viktor tegnap a hvg.hu-nak a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választás eredményét firtató kérdésére.

– Ha a mi közösségünk marad, akkor Magyarország nem lesz bevándorlóország, ha az ellenfeleink kapnak nagyobb bizalmat, úgy hazánkból bevándorlóország lesz – fogalmazott a miniszterelnök a Fidesz országos választmányi ülésére érkezőben.

Mint mondta, azt szeretné, hogy az emberek ezt a kérdést kellő súllyal és komolysággal fontolják meg. Az ellenzéki pártok által támogatott, független Márki-Zay Péter által megnyert vasárnapi választást úgy kommentálta: az emberek egy új városvezetőt akartak választani, meg is választották. – Gratulálunk neki, és sok sikert kívánunk, Hódmezővásárhely egy fontos város, mindig is szívünkön viseltük a sorsát, mindent meg fogunk tenni a fejlődéséért – jelentette ki Orbán Viktor.

A miniszterelnök úgy véli, ha pártja győzni akar, akkor a közösségnek kettőzött
erővel kell dolgoznia
Fotós: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Arra a kérdésre, hogy mit kell a Fidesznek másképpen tennie ahhoz, hogy az április 8-i parlamenti választás ne így alakuljon, a pártelnök-miniszterelnök úgy reagált: a Fidesznek azt a régi tudást kell felidéznie, hogy „a mi közösségünknek soha semmit nem adnak olcsón vagy ingyen, tehát mi csak úgy, véletlenül vagy szerencse révén, vagy a többiek gyengesége miatt sosem nyertünk választást”.

– Ha nyerni akarunk, akkor a közösségünknek kétszer-háromszor annyi erőt kell mozgósítania, mint az ellenfeleinknek, ez most is így van, kettőzött erővel kell dolgozni, ez a tanulság – hangsúlyozta a miniszterelnök. Egy másik kérdésre, miszerint szükséges-e szembenézés, úgy válaszolt: szembe kell nézni az ellenfelekkel, és el kell hárítani azt a veszélyt, hogy azok kapjanak támogatást, akik bevándorlóországgá alakítanák az országot.

A tegnapi választmányi ülésen döntés született a Fidesz–KDNP országos listájáról is, amit hivatalosan a hét közepén mutatnak be. Az atv.hu-n azonban megjelent egy névsor, amelynek első helyén Orbán Viktor szerepel, őt követi Semjén Zsolt, Kövér László, Novák Katalin, Varga Mihály, Gulyás Gergely, Kubatov Gábor, Németh Szilárd, Balog Zoltán és Harrach Péter. A lap szerint az első negyven között a miniszterek után ott van Lezsák Sándor, Jakab István, Győrffy Balázs, Turi-Kovács Béla, Szatmáry Kristóf, Böröcz István és Farkas Flórián is. Révész Máriusz a 72. a listán, és az atv.hu kalkulációi szerint ő lehet az utolsó a befutók közül.

BÉKEMENET INDUL MÁRCIUS 15-ÉN

Reményt kaptak, elhiszik, hogy erősek lettek és a mi álmunk szertefoszlott. Mutassuk meg, hogy vagyunk egypáran! – ezekkel a szavakkal hirdette meg Bayer Zsolt a következő békemenetet, amely március 15-én lesz. Gyülekező 12 órától a Bem-szobornál, majd a résztvevők átvonulnak a Kossuth térre, ahol közösen hallgatják meg Orbán Viktor ünnepi beszédét.

 

(forrás: Baranyai Gábor, magyaridok.hu)

Halász János – Választási tét a munkahelyek megvédése

Hollik István: Az ellenzéki roncskoalíció a Belvárosban is csak rombolni tudna (PS-interjú)