in , , ,

Orbán Viktor akcióba lendült! Orbán Viktor memorandumot küldött az Európai Néppárt vezetőinek

NOVÁK KATALIN SZERINT ORBÁN VIKTOR ÉS DONALD TUSK VÁRHATÓAN NEM TALÁLKOZIK AZ EU CSÚCS MARGÓJÁN

– A Fidesz megítélése szerint milyen az Európai Néppárt és az milyen kihívások előtt áll – erről szól a miniszterelnök által jegyzett memorandum, amelyben megfogalmaztunk egy szerintünk járható irányt is a pártcsalád számára – közölte nemrég Brüsszelben újságírókkal Novák Katalin, a Fidesz egyik alelnöke. Az államtitkár megerősítette, hogy a dokumentumot mind az Európai Néppárt vezetése, mind pedig a pártcsalád tagpártjai kézhez kapták. Elmondta azt is: az elvárásuk, hogy diskurzus kezdődjön a néppárt, valamint az európai konzervativizmus jövőjéről. A Fidesz ebben vállalna aktív szerepet.

– Nem beszélünk eleget az EPP jövőjéről. Sőt az európai konzervativizmus és kereszténydemokrácia jövőjéről sincs elég szó. Meggyőződésünk, hogy változásra van szükség az európai konzervatív oldal megerősödéséhez. Mi ebben készek vagyunk aktív szerepet vállalni, az erre vonatkozó elképzeléseink megjelennek a memorandumban is – szögezte le Novák Katalin, hozzátéve: kereszténydemokrata, konzervatív válaszok kellenek az előttünk álló kihívásokra. Kérdésre kijelentette: nincs tudomása arról, hogy a csütörtökön az EU csúcstalálkozóra Brüsszelbe érkező Orbán Viktor miniszterelnök Donald Tuskkal, az EPP elnökével is találkozna.

Novák Katalin nemrég tette közzé az említett miniszterelnöki memorandumot, amely többek között arra emlékeztet: 2011-ben a jobbközép pártnak még 16 országvezető ült a soraiban, ez a szám ma már csak kilencre tehető, miközben az utóbbi években a párt európai parlamenti frakciójának a mérete is csökkent. – Egy centrista párt lettünk, amely a keresztény értékek vezérelte jobboldalról folyamatosan balra tolódik – áll az Orbán Viktor által jegyzett dokumentumban, amely szerint az EPP politikája mára azt az érzést kelti az emberekben, hogy a párt fél felvállalni önmagát.

A Fidesz a néppárti tagságának felfüggesztésekor tett ígéretet a vizsgálati anyag elkészítésére. A néppárti „bölcsek” is jelentést ígértek, de mint azt a Magyar Nemzet megírta, ez egy szóbeli értékelésben merült ki.

(magyarnemzet.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Bréking!! Volt férjének küldözgetett levelekre hivatkozva zaklatással vádolják és letartóztatták (!) Szöőr Anna jogvédőt

Elkezdődött! Kilépett a Jobbikból Bencsik János parlamenti képviselő – Videó