in ,

Rendkívüli levelet írt Orbán Viktor Weber Frédinek. Íme a részletek!

Orbán Viktor: Manfred Weber csatlakozott a baloldali elitklubhoz

Manfred Weber csatlakozott a baloldali elitklubhoz, ahol a jobboldalnak csak széle, a baloldalnak pedig csak közepe van – írta Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti (EP) frakcióvezetőjének válaszolva szerdán. A levélről a Miniszterelnöki Sajtóiroda közleményben tájékoztatott.

A kormányfő azt követően válaszolt Manfred Webernek, hogy a brüsszeli politikus a Welt am Sonntag című konzervatív német hetilapban reagált Orbán Viktor egy héttel azelőtti, ugyanott közölt interjújára. A magyar miniszterelnök Szamizdat Nro.5. című írásában emlékeztetett, Manfred Weber a németországi nyilvánosságban tévútnak minősítette Magyarország politikáját, amely tíz éve irányítja az országot. A koronavírus-járvány kezdetéig a tizenkét százalékos munkanélküliséget négy százalék alá, az államadósságot 84 százalékról 66 százalék alá csökkentettük, a minimálbért több mint kétszeresére emeltük, az átlagbért pedig közel megdupláztuk, miközben a háztartások pénzügyi vagyona közel háromszorosára nőtt – sorolta Orbán Viktor, hangsúlyozva, a GDP 2014 óta 2-3 százalékkal gyorsabban nő, mint az európai átlag, és mi költjük arányosan a legtöbb pénzt egész Európában családtámogatásra, kultúrára és sportra, a magyar gyerekek számára bölcsődét, óvodát és ingyenes iskolai étkezést és tankönyveket biztosítunk.

Ez lenne a tévút? – tette fel a kérdést a miniszterelnök. Kiemelte, közismert tény, hogy Manfred Weber neheztel Magyarországra. Úgy fogalmazott, Bennünket okol, amiért nem teljesültek az Európai Bizottság elnöki székét megcélzó ambíciói. Orbán Viktor hozzátette, ez igaz , de még ha emberileg érthető is, nem helyes, hogy egy európai pártcsalád vezetőjének tisztánlátását így eltorzítsa a személyes indulat, sőt gyűlölet.

Mi azt várjuk a vezetőinktől, hogy erősítsék a pártcsaládunkat, növeljék súlyát és befolyását, hogy együtt erősebbek legyünk, mint szimpla matematikai összeadással lennénk

– közölte a kormányfő. A miniszterelnök úgy fogalmazott, a baloldali elitklubban egy képtelen európai politikai geometria a divat. E szerint a jobboldalnak csak széle van, ezért már létezése önmagában folyamatos veszélyt jelent: fasizmust, nácizmust, nacionalizmust, antiszemitizmust és homofóbiát.A baloldalnak viszont csak közepe van, ezért innen nem fenyegetheti veszély a néppárti eszményeket, se a szabadságot, se a demokráciát, se a piacgazdaságot – fejtette ki Orbán Viktor. Ezért Weberék jobbra zárnak – írta Orbán Viktor, aki szerint először az EPP-ből, aztán az unióból is kiebrudalták a briteket, a PiS vezette konzervatív frakció nem lehet partner, és a Fidesz-féle gyanús kereszténykonzervatívoktól is jobb megszabadulni.

A kapukat balra kell kitárni, jöjjenek a szociáldemokraták, aztán a baloldali liberálisok, hamarosan a zöldek, és ki tudja, hol a vége – írta Orbán Viktor, hozzátéve: hiába, a lejtőn nincs megállás. Hangsúlyozta, a brüsszelieknek is meg kell érteniük, hogy Közép-Európában Marx, Lenin és a kommunizmus iránt érzett megvetésünk nem kisebb, mint amit a nácik és a nemzetiszocializmus iránt érzünk.

Brüsszeli hivatalra vágyó politikusoknak meg kell érteniük, hogy Közép-Európa sohasem fogja feladni se a keresztyén értékrendjét, se a nemzet kultúráját, se a hagyományos és számunkra egyetlen családmodellbe vetett meggyőződését

– fejtette ki. A kormányfő szerint a brüsszeli vezetői posztra vágyakozóknak azt is meg kell érteniük, hogy a cél nem Európa kulturális, liberális homogenizálása, hanem a szabad nemzetek szövetségének építése.

 

Egy brüsszeli pozícióra jelentkező politikus útja sohasem könnyű, ha német – írta. Orbán Viktor szerint egy brüsszeli vezető szerepet ambicionáló politikus rosszul teszi, ha a kulturális és történeti különbségek elfogadása helyett migránsokat akar ránk erőltetni, szankciókkal, pénzelvonással, kiéheztetéssel és egyéb válogatott tortúrákkal fenyegetőzik. Rosszul teszi, ha a nemzeti szuverenitás létét is tagadja, ahogy Weber teszi – emelte ki a kormányfő. Orbán Viktor hangsúlyozta, rosszul teszi azt is, ha – mint Weber javasolja – az Európai Parlamentet a nemzeti parlamentek fölé akarja helyezni, és az Európai Unió alapszerződésben biztosított egyhangú döntések helyett a jövőt a többségi döntéshozatalban, vagyis a kisebb országok elnyomásában látja. Nem könnyű, de át lehet menni azon a bizonyos tű fokán, állítólag mindenkinek sikerülhet – zárta írását Orbán Viktor.

A miniszterelnök a Welt am Sonntag december 20-i számában úgy nyilatkozott, hogy Manfred Weber megsértette a magyar népet, amire válaszul a német politikus egy héttel később ugyanott kijelentette, Orbán Viktor politikája téves út.

 

 

(pestisracok.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Már 2 millióan látták! Így rekeszti ki a fideszeseket a liberális politika és a média – Orange man bad – Döbbenetes videó

Varga Mihály nem akárhogy válaszolt Surányinak: valaha állításait tényekre alapozta, ezek most DK- és Momentum-szintű érvek!