in

Nem stadion – Felújítják és bővítik a dunakeszi szakrendelőt

Soha nem volt ilyen nagy és összehangolt egészségügyi fejlesztés Budapesten és térségében

Felújítják és bővítik a dunakeszi szakrendelőt

Soha nem volt ilyen nagy és összehangolt egészségügyi fejlesztés Budapesten és térségében, ennek részeként újul meg a dunakeszi szakrendelő kétmilliárd forintból – mondta el az intézményben tartott szerdai sajtótájékoztatón az emberi erőforrások minisztere.

 

Balog Zoltán közölte: az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében a pszichiátria új épületet kap, bővül a szakrendelő területe, új burkolatok és belső nyílászárók lesznek, és fejlesztik a műszerparkot, többek között új digitális röntgenrendszerrel.

A miniszter felidézte: a kormány 2010 után több mint 500 milliárd forintos fejlesztést hajtott végre az egészségügyben vidéken; 2017 és 2026 között az Egészséges Budapest Program megvalósításával 700 milliárd forintos fejlesztést terveznek, ami Budapest és Pest megye történetének legnagyobb egészségügyi fejlesztését jelenti, és több mint négymillió embert érint. A program megvalósítása már megkezdődött, tavaly 40 milliárd forintot fordítottak nagyberuházások tervezésére és orvostechnikai eszközök beszerzésére – közölte.

 

Fotó: Bartos Gyula/EMMI

Balog Zoltán emlékeztetett: az EBP során épületeket újítanak fel, új eszközöket szereznek be, három nagy centrumkórház jön létre a fővárosban; zöldmezős beruházásként felépül az új dél-budai centrumkórház. Ez utóbbi tervezésére 2,2 milliárd forintot hívnak le az idén – tette hozzá.

A centrumokon kívül – folytatta – 22 társkórházban történnek majd milliárdos, sok esetben tízmilliárdos fejlesztések. Jelezte: az idei Semmelweis Ignác-emlékévben fejlesztik a róla elnevezett egyetemet, 27 milliárd forintot fordítanak egyházi fenntartású kórházakra; ezt kiegészítik az energetikai korszerűsítések, illetve a gyermeksürgősségi ellátás is további többletforrásokat kap.

A miniszter kiemelte: a térségi járóbeteg-szakrendelőkben is komoly fejlesztések indulnak, a kormány tavaly két körben 16 szakrendelő fejlesztéséről döntött, és egy harmadik körben további rendelők újulhatnak meg. Az eddigi döntések csaknem 43 milliárd forintos fejlesztést jelentenek, Váctól Nagykátáig, Szigetszentmiklóstól Veresegyházig – mondta.

 

Fotó: Bartos Gyula/EMMI

Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár, a térség fideszes országgyűlési képviselője a dunakeszi szakorvosi rendelő fejlesztése kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy az nemcsak Dunakeszi, hanem Fót, Göd és Csomád lakói számára is érdemi előrelépést jelentenek.

Emlékeztetett arra, hogy az 1984-ben épült szakrendelőnek még nem volt nagyszabású korszerűsítése, a mostani fejlesztés 2019. december végén fejeződik be. Az önkormányzati fenntartású intézmény korszerűsítéséhez Dunakeszi is hozzájárult, 191 millió forinttal – tette hozzá.

 

Fotó: Bartos Gyula/EMMI

Elmondta azt is, hogy az EBP keretében 430 millió forintból újul meg a veresegyházi Misszió Egészségügyi Központ, Csömörön pedig 200 millió forintos állami támogatással új egészségház épül 2018 végéig.

 

(MTI)

 

(forrás:www.kormany.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hajnali 13 órakor kelnek a momentumosok – A fotó, amely megsemmisítette Fegyőrék maníros kampányfilmjét

Agyhalál – Akasztással fenyegette meg a Fidesz jelöltjét a bajai jobbikos