in ,

Nem stadion – Jelentősen emelkedik júliustól az ápolók bére

Júliustól újabb 18 százalékkal emelkedik az ápolók bére – közölte a Belügyminisztérium (BM) szombaton, a Semmelweis-nap alkalmából.

A közleményben azt írták, a kormány köszönetet mond az egészségügyi dolgozóknak azért az elkötelezett munkáért, amit nap, mint nap nyújtanak a betegek ápolása és gyógyulása érdekében.
Úgy fogalmaztak:az egészségügyi dolgozók iránti megbecsülésünket jelzi, hogy a mostani háborús idők ellenére is júliustól újabb 18 százalékkal emelkedik az ápolók bére és a jövő évi költségvetésben is újabb ápolói béremeléssel számolunk.Közölték, AZ ÁPOLÓI BÉREMELÉS KÖZEL 84 EZER EGÉSZSÉGÜGYI SZAKDOLGOZÓT ÉRINT. Hangsúlyozták: júliustól 18 százalékkal emelkedik az ápolók bére és az egészségügyben dolgozók bérfejlesztése átlagosan ugyanilyen mértékben történik meg.

A közlemény szerint A KORMÁNY A HÁBORÚ OKOZTA RENDKÍVÜLI KIADÁSOK ELLENÉRE 50 MILLIÁRD FORINTOT KÜLÖNÍTETT EL AZ ÁPOLÓK ÉS AZ EGÉSZSÉGÜGYBEN DOLGOZÓK IDEI ALAPBÉREMELÉSÉRE. Hozzátették, az ápolók bére legutóbb 2022 januárjában nőtt, a mostani emeléssel 2010-hez képest bruttó alapbérük átlagosan négyszeresére emelkedik, és a kormány tervei szerintA BÉREMELÉS 2024 MÁRCIUSÁBAN IS FOLYTATÓDIK.A közleményben kitértek arra is, hogy a kormány az orvosok bérét is jelentősen növelte az elmúlt években. A szakorvosok az ötszörösét, vagy akár kilencszeresét kapják alapbérként annak, mint a 2010-es kormányváltás előtt.

 

(origo.hu)

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

Hatalmas átverés volt Meloni – Az olaszokat, de még Orbán Viktort is átverte

Na, rá sem érdemes szavazni! Eszetek ágában ne legyen! Új polgármesterjelöltet mutatott be a Momentum