in , ,

Nem stadion – Év végére elkészülnek a Pázmány új campusának tervei

A Magyar Rádió egykori épületeinek helyére tervezik a campust.

Meg kell őrizni a Károlyi-palota és az Esterházy-palota műemléki értékeit és meg kell jeleníteni azt a szellemiséget, amelyet a katolikus oktatás képvisel – ezeket a feltételeket is teljesítenie kell annak a 12 építészirodának, amely lehetőséget kapott a Pázmány Péter Katolikus Egyetem új, józsefvárosi campusának megtervezésére, írja a PestBuda. Hozzátették: a feladatot szeptemberig kell elvégezni, eredményhirdetés novemberben lesz. A Budapest Fejlesztési Központ (BFK) által a Pázmány Péter Katolikus Egyetem új campusának tervezésére kiírt pályázat első szakasza lezárult, a bírálóbizottság döntése alapján 12 pályázó kapott lehetőséget arra, hogy elkészítse a Józsefváros szívében, a Palotanegyedben az egyetem új, modern campusának terveit. „Tizenkét pályázó indulhat, tizenkét izgalmas tervet várunk” – összegezte Facebook-bejegyzésében Fürjes Balázs, a budapesti fejlesztésekért felelős államtitkár, a bírálóbizottság elnöke.

Könyvtár, kutatóközpont, laborok, sportlétesítmény és szakkollégium

Hangsúlyozták, hogy a pályázók feladata, hogy az oktatási és oktatáshoz közvetlenül kapcsolódó alapfunkciók mellett egyetemi könyvtárat, kutatóközpontot, laborokat, valamint sportlétesítményt és szakkollégiumot is tervezzenek a komplexumba. Ugyanakkor meg kell őrizni a majdani campus területén lévő Károlyi- és Esterházy-paloták műemléki értékeit és meg kell jeleníteni azt a szellemiséget is, amelyet a katolikus oktatás – határokon átívelve – évszázadokon át képvisel, írják.

Ahogy már beszámolt róla a PestBuda korábban is, összevont campust hoz létre a józsefvárosi Palotanegyedben, a Magyar Rádió egykori épületeiben az eddig széttagoltan működő Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) a Szentkirályi utca – Múzeum utca – Pollack Mihály tér és Bródy Sándor utca által határolt területen.

A cél a XXI. századi igényeknek is megfelelő egyetemi campus létrehozása,

ahol a hallgatók, oktatók, kutatók egyaránt megfelelő minőségű oktatási és közösségi terekben folytathatják napi tevékenységeiket – olvasható a ppkecampustervpalyazat.hu weboldalon. A beruházás várhatóan 2027-re készül el, írják.

(mandiner.hu)

 

Add tovább!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

A Moslékon belül a Momentum pozíciói nagyon meggyengültek – Cseh Katalin megroggyantotta a pártot – Videó

500-an a csenevész Momentum tüntetésen – Donáth kacsa szerint a “Zorbán kormány” azonnal “monnnyonle”!!