in ,

Nem stadion – Átadták a megújult dunakeszi szakrendelőt

A korszerűsítési munkálatokat és az új épület kialakítását a LATEREX végezte el.

 

Korábban már beszámoltunk róla, hogy az Egészséges Budapest Program (EBP) keretén belül, 2 milliárd forintos állami támogatással bővítik és felújítják a dunakeszi szakrendelőt. A beruházás teljes költsége 2,3 milliárd forint volt.

A projektben a Pest megyei város egészségügyi központjában új épületet kapott a pszichiátria, és megvalósult a szakrendelő teljes körű rekonstrukciója és bővítése is. A 2019 szeptemberében indult kivitelezési munkákat a LATEREX Építő Zrt. végezte el.

Az intézményt Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere adta át csütörtökön.

Felújították a központi épületet, új pszichiátriai egység jött létre, és parkolókkal bővült az intézmény

− mondta a miniszter.

 

 

 

 

Fontos, hogy az információkhoz digitálisan hozzájussanak az orvosok
Kulcsfontosságú, hogy a beteg a lakóhelyén kapja meg, ami diagnosztikában, terápiában lehetséges

− tette hozzá Kásler Miklós.

Fontos, hogy az orvosok digitális úton, másodpercek alatt hozzájussanak az információkhoz, amelyek alapján megszervezik a beteg további kezelését − közölte a miniszter.

A vidék egészségügyi fejlesztésére az állam 500 milliárd forintot fordított, aminek az lett az eredménye, hogy a vidéki szakrendelők lényegesen jobb állapotba kerültek, mint a fővárosiak, illetve a központi régióhoz tartozók − mondta Kásler Miklós.

 

 

Az állam ezért 700 milliárd forintos fejlesztést indított a központi régióban található, valamint a fővárosi intézmények fejlesztésére. Ez érint három centrumkórházat, 11 országos intézetet, 13 kórházat és 32 járóbeteg-szakrendelőt − tette hozzá.

Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára és a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy

az a szervezettség és összefogás, amely Dunakeszin megvalósult, példaértékű. A szakrendelő felújítása az elmúlt negyven év legfontosabb beruházásaihoz tartozik

− tette hozzá.

 

 

(Kolinek Nóra, magyarepitok.hu)

 

Add tovább!

Upsz! Feljelentést tettek Cseh Katalin cégügyeivel kapcsolatban – Videó

Hoppá! Mark Rutte pártalapítványa pénzelte a Momentumot