in , ,

Nagy pofon Soroséknak: Orbáni úton az új cseh kormányfő!

Újabb elképesztően nagy pofon Sorosnak és a migránspátyolgató brüsszeli bürokratáknak: az új cseh kormányfő közölte, hogy elutasítja a kötelező betelepítési kvótákat!

 

Andrej Babis, az új cseh kormányfő. Számíthat rá Magyarország és Orbán. Megbízható szövetséges lesz a kvóta ellen harcban
Andrej Babis, az új cseh kormányfő. Számíthat rá Magyarország és Orbán. Megbízható szövetséges lesz a kvóta ellen harcban

Andrej Babis új cseh kormányfő elutasítja a migránsok kötelező kvóták szerinti elosztásának állandó mechanizmusát az Európai Unió tagállamai között, ahogy azt az európai menedékrendszer (dublini szabályozás) megreformálására kidolgozott javaslat tartalmazza.

Andrej Babis felhívta Brüsszel figyelmét arra a veszélyre, hogy az ügy új feszültséget teremthet az Európai Unióban, s ennek következtében esetleg további országok válhatnának ki a szervezetből:

„Az Európai Parlament javaslata elfogadhatatlan, mi nem értünk egyet vele. Kitartunk amellett, hogy a kvóták ne legyenek a javaslatban”

– jelentette ki Babis. Ugyanakkor – jegyezte meg – a dublini szabályozás reformjára irányuló javaslat néhány eleme pozitívnak minősíthető. Példaként a menedékkérelmek gyorsabb elbírálását hozta, ami hatékonyabbá tehetné a be nem fogadott migránsok visszaküldését származási országukba.

A parlamenti bizottság javasolta a cseh kormányfőnek: követelje, hogy minden változtatásról csak konszenzuális alapon születhessen döntés.

Az Európai Bizottság kvótaügyben Csehország, Magyarország és Lengyelország ellen indított eljárásával kapcsolatosan Babis közölte: levelet ír Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének, amelyben részletesen megindokolja Prága álláspontját, és személyes találkozót is kér Junckertől. Erre várhatóan a jövő évben kerülhet csak sor.

„Eljárásomat egyeztetni kívánom Lengyelországgal és Magyarországgal, amelyeket szintén érint a kvótaper”

– szögezte le Andrej Babis, akinek kormányát szerdán nevezte ki a cseh államfő.
(windofchange.blogstar.hu)

Trócsányi: „a magyar-lengyel barátság ritka kincs”

A libsik ellopják az emberek pénzét, a kormány kártalanít – Az állam kártalanítja a Czeglédy-ügy károsultjait