in

Andrej Babis: A V4-eknek új szövetségeket kell keresniük a kvóták elleni küzdelemhez.

A V4-EKNEK ÚJ SZÖVETSÉGESEKET KELL KERESNIÜK A KVÓTÁK ELLENI KÜZDELEMHEZ

 

Andrej Babis cseh kormányfő szerint a visegrádi országoknak új szövetségeseket kell keresniük az illegális bevándorlás elleni küzdelemhez, és meg kell győzniük Brüsszelt, hogy a menekültkvóták értelmetlenek.

 

„Világos tervem van arra nézve, hogyan harcoljunk a menekültkvóták ellen, és ehhez új szövetségeseket keresek” – jelentette ki Andrej Babis abban az interjúban, amelyet szombaton közölt a Právo című cseh független baloldali napilap.

A cseh kormányfő elmondta: ennek érdekében a közeli hetekben felkeresi a bolgár miniszterelnököt, akinek országa jelenleg az EU soros elnöki tisztségét tölti be, továbbá Jean-Claude Junckert, az Európai Bizottság elnökét, ellátogat Davosba, a világgazdasági fórumra, találkozik az osztrák kancellárral, és tervben van egy V4-es fórum is.

„Újabb és újabb szövetségeseket kell keresnünk, és meg kell győznünk Brüsszelt, hogy a kvóták teljesen értelmetlenek, akárcsak a valamiféle kétsebességes Európa”

– fejtette ki véleményét Andrej Babis.

Leszögezte: az Európai Unió országainak össze kell fogniuk, és nem állandóan szemrehányásokat tenni egyeseknek.

Csehország visegrádi partnereivel összhangban határozottan elutasítja a Brüsszel által szorgalmazott menekültkvótákat. A miniszterelnök szerint ez Csehország számára fontos biztonságpolitikai kérdés, amelyet meg kell oldani.
(magyaridok.hu)

Továbbra is spórolnak a rezsin a magyarok – Ha tetszik a libsiknek és külföldi megrendelőinek, ha nem

Negyven éve tért haza a Szent Korona: ezrek látogatják a hétvégén a szent ereklyét