in , ,

A csehek is velünk vannak! – Cseh kormányfő: Orbánnak igaza van, a migránsok befogadásáról a tagállamoknak kell dönteniük

Teljesen egyetértek a kvótarendszer elutasításában Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel, a migrációt

Cseh kormányfő: Orbánnak igaza van, a migránsok befogadásáról a tagállamoknak kell dönteniük

Teljesen egyetértek a kvótarendszer elutasításában Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel, a migrációt az EU külső határain kívül kell megállítani, és minden ország maga dönti el, hogy befogad-e valakit, vagy sem – mondta Andrej Babiš, Csehország új kormányfője a Figyelőnek adott exkluzív interjúban. Babiš azt is elárulta, hogy milyen a kapcsolata Orbán Viktorral és a V4-ekkel.

Határozott véleménye van a bevándorlásról Andrej Babišnak, Csehország új kormányfőjének, aki a Figyelőnek adott exkluzív interjút. Babiš nyomatékosította, az Európába bevándorolni szándékozók 90 százaléka gazdasági migráns. “Azt, hogy ki jöhet ide és ki nem a csempészmaffia dönti el. Keményen kell harcolnunk ez ellen.“ A probléma az, hogy az unió már a migránsválság kezdete óta arról beszél, miként kell elosztani őket, nem pedig arról, hogyan lehetne megakadályozni az embercsempészetet, az illegális migrációt – fogalmazott Babiš.

Az őt ért vádakra, miszerint gazdasági visszaéléseket követett el, azt válaszolta: „utoljára kilencéves koromban motivált az, hogy több pénzem legyen. Akkor 5 koronás órabérért teniszlabdákat szedtem össze a pályákon. Nincs szükségem pénzre”.

Babiš egyelőre nem tudja, hogyan fogja megoldani a kisebbségi kormányzást, ahogy fogalmazott, „megpróbálunk túlélni”. “Aztán, ha nem sikerül, akkor talán még előre hozott választások is jöhetnek” – mondta. A cseh kormányfő hozzátette, Csehország euró nélkül is gyors léptekben fejlődik, pár év múlva pedig az Európai Unió legjobban teljesítő tagállama lesz.

A Visegrádi Négyek együttműködéséről Babiš a Figyelőnek azt mondta, „számos kérdésben egyetértünk, nagyon jó kezdeményezésnek tartom. Személyesen is jó viszonyban vagyok Orbán Viktorral és Robert Fico szlovák miniszterelnökkel, s remélem, az új lengyel kormányfővel is jól együttműködünk majd.” A német szociáldemokraták elnökéről, az Európai Parlament volt elnökéről Babiš úgy fogalmazott: Martin Schulz nem tényező az Európai Egyesült Államok megteremtése szempontjából. A kétsebességes Európával való fenyegetőzésnek pedig semmi értelme, ugyanis “nem létezik olyan, nem tudjuk mérni a sebességet” – húzta alá a cseh kormányfő.

Vezető kép: VOAnews/AP
(Szarvas Szilveszter, pestisracok.hu)

Szétesik a Soros-csicska párt – Oszlásnak indult a Momentum – Kilépett a kampányfőnök

A magyar hatóságok garantálják az ünnepek biztonságát