in ,

Nagy eredmény! Karácsony Gergelyt máris utálják a büdipestiek – A választók sokkal jobbnak ítélik Tarlós városvezetői munkáját Karácsonynál

Egy éve nyerte el a főpolgármesteri széket Karácsony Gergely, s támogatói tábora azóta is nagy Budapesten. A fővárosiak közel fele Karácsony-kedvelő.

Ugyanakkor konkrét döntései és elődjével összevetett teljesítménye alapján kevés dolognak örülhet az évfordulón. Tarlós István vezetésével közel kétszer többen elégedettek, mint a baloldali utódjáéval – írta a Nézőpont Intézet elemzése.

Régóta tudott tény, hogy Karácsony Gergely népszerű politikus, azon kevés közéleti személyiség közé tartozik, akiknek az imázsát konkrét ügyek sem tudják csorbítani. A Nézőpont Intézetnek az önkormányzati választás évfordulóján készített kutatása szerint a fővárosiak 48 százaléka kedveli és 42 százaléka nem kedveli Karácsony Gergelyt, amely arányszámok hajszálpontosan megegyeznek a tavalyi főpolgármester-választás végeredményének arányszámaival (akkor 51 százalékkal győzött Karácsony, Tarlós István 44 százalékot szerzett).

 

 

 

A változatlan támogatottság azért is érdekes, mert az elmúlt egy évben kevés látványos és fontos döntést hozott az új városvezetés, amellyel elégedettek lennének a budapestiek. A nehezen kialakuló városházi koalíció először a BKK vezetőváltásával, később a rakpart szimbolikus lezárásával, s végül a koronavírus járványügyi, majd gazdasági nehézségeinek kezelésében mutatott inaktivitással hívta fel magára a figyelmet. Ezekben az ügyekben sodródott a fővárosi vezetés, de saját témáival sem volt sokkal sikeresebb.

A hajléktalanpolitika ügyében nem érez a többség koraősszel romlást, a fővárosiak 37 százaléka nem lát több fedél nélkülit az utcán, mint korábban (22 százalékuk igen). Ugyanakkor a hirtelen megfestett kerékpár-sáv ügyében nincs többsége a főpolgármesternek,

a budapestiek 55 százaléka szerint rossz döntés volt „ideiglenes kerékpár-sávok felfestése több forgalmas útszakaszon”

(36 százalékuk szerint jó). A forgalomlassító intézkedések szintén nem örvendenek nagy támogatásnak, a fővárosiak 43 százaléka szerint született jó döntés (38 százalék szerint nem). Így egy év távlatából kijelenthető, Karácsonynak nincs sikertörténete.

 

 

 

 

A főpolgármester hiányzó eredményei magyarázhatják a már említett népszerűség alapján meglepően gyenge szereplését az elődjével összevetve. Arra a kérdésre, hogy

„ki vezette eddig jobban Budapestet” Tarlós Istvánt a budapestiek 46, Karácsony Gergelyt csak 26 százaléka választotta (a két név közül).

A népszerűségből tehát nem következik az elégedettség, s az újraválasztás automatikusan. Abban a kérdésben, hogy maradjon-e a következő választás után Karácsony vagy ne maradjon, 40-40 százalékos döntetlen alakult ki a két tábor között.

 

(888.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Troll: Gréczy Zsolt ázsiója egyre jobban megy össze! Videó

Karácsony Gergely válasza Karácsony Gergely adóemelésére: „Fidesz!”