in

NA VÉGRE! – Lebontják a gettót a Hős utcában

A kőbányai önkormányzat várhatóan lebontja a Hős utca elhíresült ingatlanjait

A kőbányai önkormányzat várhatóan lebontja a Hős utca elhíresült ingatlanjait. – mondta a kerület polgrámestere, Kovács Róbert az InfoRádiónak. Erre, illetve a lakók kiköltöztésére Kőbánya tavaly év végén kapott közel kétmilliárd forintot a kormánytól. A közelben lévő Bihar utcai telepet is felszámolják.

A Hős utcában önkormányzati bérlakásban mintegy 25-30-ban laknak és hozzávetőleg 150 a magántulajdonú lakások száma. A Bihari utcában lévő 73 lakás mind önkormányzati, azok elvileg üresek.

El kell indítani egy olyan programot, amely a családok helyzetét külön-külön vizsgálva megteremti a lakhatás feltételeit azoknak, akik hajlandóak elfogadni az önkormányzat vagy egy bevont civil szervezet által támasztott követelményeket. Látjuk ennek az útnak a jó és rossz példáit akár Miskolcon, Ózdon. Mindezekből tanulva igyekszünk egy olyan programot végigvinni, amely az ott élőknek egy új lehetőséget, új életesélyt kínál. De biztos, hogy benne van a pakliban az is, hogy ez az út nem mindenkinek lesz járható.

– mondta a polgármester. Azoknak akiknek ez az út nem lesz járható, a polgármester azt mondta, hogy mehetnek lakni a hajléktalanszállókra 2-3 ágyas szobákba.

Hozzátette, hogy a Bihari utcai ingatlanok helyén valószínűleg nem lesz semmi, a Hős utcai terület esetében pedig a sportcélú hasznosítás mellett döntött a képviselő-testület. A kialakítandó sportpályát viszont nem a szomszédban lévő TEK, illetve a Készenléti Rendőrség kapja, ezeknek mindenképpen az ott élőket kell szolgálnia a jövőben.

Forrás:444.hu, Fotó:Csudai Sándor 

(forrás:pestisracok.hu)

Brüsszel rémálma, migránsok eltávolítása, munkanélküliség felszámolása – Íme a megalakult olasz kormány

Szopóágon az RTL KLUB! – Többen nézik a Tényeket, mint az RTL híradóját + mindenszo.hu kommentár