in

Mehet a levesbe – Szinte semmi sem valósult meg Karácsony eddigi ígéreteiből

Karácsony Gergely elindította az újabb kampányát március 15-én.

Karácsony Gergely elindította az újabb kampányát március 15-én. Már az előző önkormányzati választások idején is rengeteg ígéretet tett. Például jelentős közlekedési fejlesztéseket ígért, azonban a Metropol szerint ebből a gyakorlatban jóval kevesebb valósult meg.

 

 

Budapest főpolgármestere ugyan rengeteg szlogent gyártott, de az ígéreteiből csak néhány olyat váltott be, amelyek valódi munkát nem igényelnek. Miközben a csődközelbe kormányozta a koszossá, rendezetlenné és kaotikussá vált várost, ami ígéretei szerint, átlátható, zöld és szolidáris lesz.

Rezsitámogatás

A támogatás célja Karácsony szerint az lett volna, hogy segítséget nyújtson az alacsony jövedelmű családoknak és egyedülállóknak a téli fűtési szezonban. De a megvalósítás nem az ígéreteknek megfelelően történt, mivel egyfajta sávos rendszert vezetett be, ami miatt nagyon sokan nem kapták meg az ígért támogatást. Ráadásul nem volt egyértelmű, hogy kik jogosultak a támogatásra. Ezen aggályok kezelésére a városi hivatalok felülvizsgálatot ígértek, hogy biztosítsák az átláthatóságot, azonban ebből semmi nem lett.

Karácsony Gergely, Gyurcsány Ferenc legjobb tanítványaként nem fejtette ki az igazság minden részletét, amikor kampányolt

– mondta Wintermantel Zsolt, a kormánypártok fővárosi frakcióvezetője. A politikus kiemelte, Karácsony azt ígérte, hogy alanyi jogon minden budapesti nyugdíjas kap húszezer forint támogatást évente.

Egészségházak és szűrővizsgálatok

Sokan vitatkoznak a neten arról, hogy öt éve Karácsony Gergely főpolgármester-jelöltként egészségházakat és ingyenes szűrővizsgálatokat ígért – de nem lett belőlük semmi.

Minden olyan egészségügyi fejlesztés, ami Budapesten valósult meg, az csak és kizárólag a kormány Egészséges Budapest programjának köszönhető. Tehát mind a kerületi szakrendelőkben történő fejlesztések, pluszrendelések, eszközfejlesztések, vizsgálati berendezések, tehát MR-, CT-berendezések, vagy adott esetben építési fejlesztések, ezek csak és kizárólag a kormány Egészséges Budapest programjából valósultak meg. A főváros ebben a tekintetben sem csinált semmit

– mondta Wintermantel Zsolt.

Környezetvédelmi, zöldberuházások

Karácsony sok minden mást is ígért, amiből szintén nem lett semmi.

Ígért például környezetvédelmi és zöldberuházásokat is. Vagy azt ígérte, hogy a vízpazarlás megállítása érdekében a köztéri locsolásokat közvetlenül a Dunából vett vízzel, tehát nem az ivóvízből, hanem egyéb, hálózatról vett vízzel fogják locsolni. Nulla köbdeciméter közvetlen Dunából történő locsolást valósítottak meg, de elmaradtak az energiahatékony beruházások a fővárosi intézményekben, tehát a zöldprogram is csak a szavak szintjén valósult meg. Ugye például zöld Blaha Lujza teret ígért, csak el kell menni a Blaha Lujza térre és szétnézni, hogy milyen betontenger lett a korábban nagy és terebélyes fákkal tarkított térből…

Wintermantel Zsolt szerint az elmúlt közel öt évben csupán két jelentős beruházás valósult meg: a Blaha Lujza tér és a Lánchíd felújítása. Mindkét projektet az előző városvezetés készítette elő, terveztette meg, és Karácsony Gergely városvezetése csak annyit tudott hozzátenni, hogy mindkét projektet később és drágábban, valamint csökkentett műszaki tartalommal valósította meg.

Mindeközben a főpolgármester bejelentette, hogy a várost csődközeli helyzetbe kormányozta, ezért hitelt vett fel. A megszorítások azonban csak ezek után kezdődtek.

A BKK-jegyek árát 28 százalékkal felemelték, a főpolgármester csaknem 100 százalékosan megemelte a piaci árusok (őstermelők) bérleti díját, akik a bezáráson gondolkodnak emiatt. Itt is saját ígéretének mondott ellent Karácsony, hiszen a piacokat üzemeltető fővárosi cég átszervezésénél azt mondta, nem látják kárát az árusok a változtatásnak.

Mindeközben a balliberális vezetésű főváros parkolóhelyeket számolt fel, megemelte a parkolási díjakat, és kiterjesztette a fizetős zónákat olyan helyeken is, amelyek korábban ingyenesek voltak. Karácsony írásos ígérete ellenére, nagy dugókat okozva nem adta vissza az autósforgalomnak a Lánchidat, emellett városszerte megjelentek a biciklisávok mellett az úgynevezett Geri-karók: az Üllői úti és Váci úti sávval közfelháborodást váltott ki, nemcsak a budapestiek, de a mentősök között is – a Geri-karók növelik a káoszt és a dugókat városszerte.

 

 

(Gábor Márton, magyarnemzet.hu)

 

 

 


 

 

 

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!


 

Így tették tönkre Budapestet – Nézőpont Intézet: gazdag főváros jutott csődközelbe

Bunkó Spar! Kőkemény üzenetet küldött Nagy Márton tárcája a hazánkat bemószeroló üzletláncnak