in ,

Megmondtuk: a baloldal tombol Franciaországban (is) – Verik a rendőröket a gazdag, szélsőbaloldali fiatalok Párizsban

Úgy érzik, hogy végre eljött az ő idejük, és elérkezett az a pillanat, amikor totális káoszba, anarchiába taszíthatják az országot.

Szélsőbaloldali bűnözők és muszlim franciaellenes csoportok gyújtogatnak és rabolnak. A szélsőbaloldali tüntetők között jól szituált, belvárosi párizsi fiatalok is vannak. Ráadásul nem is kevesen – írta meg vasárnap az Origo.

A lap arról is tájékoztatott, hogy múlt csütörtökön, tehát egyetlen nap alatt, összesen 441 rendőr és csendőr sérül meg az antifa támadásokban, ez azt jelenti, hogy 3 percenként sérül meg egy rendőr Franciaországban.

A szélsőbaloldali tüntetők

A rendvédelmi szervek elleni erőszak rendszerszerű lett, a Le Figaro elemzéséből világosan kiderül, hogy a helyzet lassan tarthatatlan lesz. A riport arra is rámutat, hogy

a szélsőbaloldali anarchisták között sokan kifejezetten jó anyagi körülmények között élnek,

integrálódtak a társadalomba, (szüleik ugyanis sokszor gazdag emberek), gyakran a nagyvárosok belső kerületeiben élnek, és mégis, ahogy a Le Figaro fogalmaz, „különös vágyat éreznek a rombolás iránt”, aminek érvényt is szereznek.

Az Origo kiemelte, hogy az ultrabaloldali szabadcsapatok a nyugdíjreform elleni tiltakozás kezdete óta állnak lesben, úgy érzik, hogy végre eljött az ő idejük, és elérkezett az a pillanat, amikor totális káoszba, anarchiába taszíthatják az országot. Az ország több városában az utcai harcok és erőszakos összecsapások következtében

a rendőrség 457 szélsőbaloldali vandált tartóztatott le.

A belügyminisztérium jelentése szerint a szakszervezeti tüntetés során 903 felgyújtott utcai építményt és szeméttárolót regisztráltak.

 

 

(Mandi)

 

 

Ez törvénysértés! Nem hajlandó átnevezni a főváros a Horn Gyula sétányt – Márpedig át fogjátok!

Még egyszer a személyi kultuszról, Orbán Viktorról és Hamvay Péter, neobolsevik újságíróról