in , ,

Mégis mi folyik itt????? Présember ismét találkozott a Bírói Tanács vezetőivel

Egy évvel ezelőtt mind bírósági körökben, mind a nyilvánosságban felháborodást okozott egy hasonló találkozó.

David Pressman újabb „fontos beszélgetést” folytatott az Országos Bírói Tanács vezetőivel.

Mint az az Egyesült Államok magyar nagykövetségének Facebook-oldaláról kiderült, a téma a Tanács függetlenségének előmozdítása érdekében végzett folyamatos munka, és a Tanács magyar igazságszolgáltatási rendszerben betöltött kulcsfontosságú szerepe volt.

A Magyar Nemzet cikkében arra hívta fel a figyelmet, hogy az amerikai nagykövet újabb találkozója az OBT tagjaival ismételten komoly botrányt okozhat, mint ahogyan a tavalyi megbeszélése is a tanács két tagjával, Matusik Tamás és Vasvári Csaba bírókkal.
Mint ismert, az egy évvel ezelőtti eset, mind bírósági körökben, mind a nyilvánosságban felháborodást okozott. A Tanács a történtek után valamivel megszólalt, és arra utalt, hogy egy rutinszerű találkozóról volt szó, amelynek elvi kerete a „demokráciákban teljesen szokásos mód”.

A lap idézte továbbá a Kúria elnökét, Varga Zs. Andrást, aki rámutatott, hogy az

egyes nagykövetségek természetesen kapcsolatot tartanak a fogadó állam intézményeivel, viszont a hivatalos kapcsolatok helyszíne általában a fogadó állam intézményének székhelye.
Varga Zs. András hozzátette, hogy nincs tudomása arról, hogy az OBT és az Amerikai Egyesült Államok nagykövetének kapcsolata az októberi két OBT-ülés bármelyikén napirenden szerepelt volna – írta a Magyar Nemzet.

 

 

(magyarnemzet.hu)

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Baleset a Nemzetiben – Bognár Zsolt nekiment Gyurcsány kedvencének, a DK-s Földi Juditnak – Íme ezt mondta a színész

Hatalmas kakában van a fővárosi vezetés – Kamu Genya főtanácsadója elérhetetlen az irodájában tartott házkutatás óta