in , ,

Bréking! Szijjártó bekérette az amerika nagykövetet! Videó

Itt a vége

Szijjártó Péter bejelentette, hogy berendelte az amerikai magyar nagykövetet, akit Magyar Levente miniszterhelyettes ma fogadott is a minisztériumban.

 

 

(14:00-nél a videón)

A külügyminiszter hangsúlyozta: a nagykövet megnyilatkozása, hogy az a hivatalos amerikai pozíció, hogy Magyarországon diktatúrát építünk, rendkívüli módon megnehezíti a kétoldalú kapcsolatokat, ugyanis ezzel nem a kormányt sértik meg, hanem az országot, a miniszterelnök és a kormány ugyanis nem véletlenszerű sorsolásnak köszönhetően vezeti az országot, hanem az emberek választása alapján.

Az albán külügyminiszterrel tartott sajtótájékoztatóján az ATV kérdésére jelentette be Szijjártó Péter: berendelte David Pressman amerikai nagykövetet.

Azt kérdezték, hogy Joe Biden bírálta Donald Trumpot, amiért személyesen találkozik Orbán Viktorral, de a magyar kormányfőt is személyes kritikával illette – „Tudják, hogy kivel találkozik ma Mar-a-Lagóban? A magyar Orbánnal, aki egyenesen kijelentette, hogy szerinte nem működik a demokrácia, és diktatúrát szeretne” – Szijjártó Péter azzal reagált:

ilyen hazugságokat nem vagyunk kötelesek elviselni senkitől, akkor sem, ha az adott személy éppenséggel az Egyesült Államok elnöke.

Ezért miután ez a kijelentés elhangzott, bekérették az amerikai nagykövetet.

Magyar Levente miniszterhelyettes ma fogadta is David Pressmant, és azt kérte a nagykövettől, mutassa meg azt az idézetet hellyel és időponttal, ahol a miniszterelnök azt mondta volna, amit Joe Biden neki tulajdonított.

Nyilvánvalóan ilyen nem hangzott el, ezért érdemi választ erre nem tudunk kapni – mondta Szijjártó Péter.

 

 

 

Macron meghátrált, mégsem utazik Ukrajnába az önmaga okozta feszültségek miatt

Niedermüller polgármester „hatalmas” sikere: kutyapiszoárokat avattak fel – A méhlegelők, a darázs garazsak és a rovarhotelek után itt van a kutyapiszoár!