in ,

Megint nyivákol Európa leghitványabb főpolgármestere – Kamu Genya: iszonyatosan kell a hatmilliárd Budapestnek (VIDEÓ)

Az adatok lesújtóak, Karácsony Gergely szerint nincs semmi baj.

A

forgalmi adatok elemzésével foglalkozó Inrix idén is közzétette jelentését, amelyben a világ nagyvárosait vizsgálja a közlekedés hatékonysága szerint. Kiderült, hogy a budapesti utakon autózók egy év alatt 86 órát pazaroltak el a dugóban, ezzel az eredménnyel Európában a 10. legrosszabb a budapesti közlekedés –írja a Híradó. 

Ezzel kapcsolatban hívták be a főpolgármestert az ATV esti műsorába. Karácsony Gergely azzal kezdte, hogy a felmérés tulajdonképpen azt mutatta meg, hogy javult a budapesti közlekedési helyzet.

„Azzal, hogy a dugók száma csökkent Tarlós ideje óta, úgy hogy közben le van zárva a Lánchíd és és az M3-as metró felújítása miatt rengeteg buszsáv van a városban –amit hosszú távon nem kívánunk fenntartani–, ez egy jó eredmény” – fogalmazott Karácsony Gergely.

 

A főpolgármester szerint Budapest közlekedési helyzete a felmérés szerint a középmezőnyben van. Azzal folytatta, hogy a fővárosi közlekedést nehezíti, hogy rengeteg agglomerációból érkező autó használja a fővárosi utakat. Szavai szerint nincsen olyan közösségi közlekedés, amely ezt képes lenne kiszolgálni, és a városba bejövők végül autóval jönnek.

A Lánchíd ügyével kapcsolatban Karácsony Gergely arról beszélt, hogy a főváros a nyár elején tervezi megkérdezni a budapestieket, akarják-e, hogy hosszú időkre ki legyenek tiltva a Lánchídról az autósok.

Nagyon határozottan amellett fogok érvelni, hogy ezt a forgalmi rendet, amelyet most kialakítottunk, hosszútávon is tartsuk meg

– szögezte le.

Karácsony Gergely kijelentette, hogy Budapestnek iszonyatosan kell az a hatmilliárd forint, melyet a kormány átvállalt a Lánchíd felújításából.

A holnapot sem látja

A főpolgármester a budapesti olimpia lehetőségéről elmondta, hogy miközben a napi túlélésért küzdenek és a főváros egy fillér rezsitámogatást sem kapott,

„akkor kicsit az ember furcsán érzi magát, hogy valaki akkorát álmodik, ami a jövő homályába vész, miközben a holnapot nem látjuk”.

Állítása szerint majdnem minden megvan ahhoz, ami egy olimpiához kell. Hozzátette, hogy ami viszont hiányzik egy olimpia megrendezéséhez, az két új metróvonal, az agglomerációs közlekedés rendbetétele, szállodák és a Diákváros építése. Szerinte a 2036-os olimpia fikció.

 

 

ÍME A FŐPOLGI NYIVÁKOLÁSA:

(mandiner.hu)

Elkezdődött: a teljes ukrán belügyi vezetés meghalt – Helikopterbalesetben szerdán meghalt Denisz Monasztirkszkij ukrán belügyminiszter

Kálomista Gábor kiakadt a libernyák bírókra: ez minden, csak nem pártatlan ítélkezés