in ,

Kálomista Gábor kiakadt a libernyák bírókra: ez minden, csak nem pártatlan ítélkezés

A producer benyújtotta fellebbezését a Hann Endrével szembeni személyiségi jogi perben.

Ahogy várható volt a Fővárosi Törvényszék decemberi ítélete után, másodfokon folytatódhat a Hann Endre által az ElkXrtuk című film producere, Kálomista Gábor és a filmet készítő Megafilm Kft. ellen indított személyiségi jogi per.

Ahogy a producer a Mandinernek elmondta: a törvényes határidőn belül benyújtották fellebbezésüket az elsőfokú határozat ellen. Ebben arra hívtuk fel a másodfokú bíróság figyelmét, hogy

ez a fajta pervezetés, amit a Fővárosi Törvényszék megvalósított – tehát, hogy gyakorlatilag ő kérésére módosította a felperes a keresetet – az sehol nem fér bele a pártatlan ítélkezésbe

– mondta

A producer hozzátette: látva a bíró pervezetési technikáját, nem érte meglepetésként az ítélet.

A tavaly decemberi első fokú ítéletben a bíróság helyt adott a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet ügyvezető igazgatója keresetének és Hann Endre személyiségi jogainak megsértése miatt 1,5 millió forintos sérelemdíj valamint 500 ezer forintos perköltség megfizetésére kötelezte az alpereseket, akiket egy sajnálkozó közlemény megjelentetésére is kötelezett.

Hann eredetileg azért perelte be az ElkXrtuk producerét, Kálomista Gábort, illetve a film gyártóját, a Megafilm Kft.-t, mert az alkotás egyik kulcsfigurájának számító szereplőt szerinte róla mintázták, és negatív színben tüntették fel.

 

 

Később azonban módosította a keresetét, amelyben már a film mellett, az ahhoz kapcsolódó kommunikációt is sérelmezte.

Lényegében arra hivatkozott, hogy ha Kálomistáék a filmről szóló, 2021 október 20-án, a Megafilm honlapján megjelent cikkben nem azonosítják direkt a film egyik szereplőjét vele, akkor ezt a nézők nem feltétlenül tették volna.

Kálomista Gábor lapunknak elmondta: korábban nem gondolta rá, de most már ő is azon az állásponton van, hogy

meg kell vizsgálni a bírói függetlenséget, mert ami ebben az országban zajlik, az nem az.

Egy művészi szabadságot páros lábbal hasba rúgni, az példátlan és nem a bíróságok feladata – mondta Kálomista, hangsúlyozva, hogy amíg a balliberális oldal ordít, hogy a művészi szabadságot meg kell védeni, közben megtiporják azt az ítélet kapcsán.

De kiengedték a szellemet a palackból, hiszen látjuk, hogy például a Zámbó család perli az RTL Klubot – fűzte hozzá.

Kifejtette: mint kiderült, Hann Endrének a filmmel nem volt problémája, azt sérelmezte, hogy az egyik figurát azonosítottuk vele. Abban egyetértettünk, hogy a filmbeli cselekmények köztörvényes bűncselekmények, ő csak azt vitatta, hogy ebben részt volna. Hann Endre nem egy független politikai szereplő, hiszen aktívan politizál, az ő cége Gyurcsány Ferenc idején több, mint 700 millió forintos megbízással rendelkezett.

Tény, hogy ő volt a legjobban fizetett közvélemény-kutatója a Gyurcsány-érának.

Az is érdekes, hogy Hann Endrének az nem ütötte át az ingerküszöbét, amikor a Nyugati Fény nevű portál azt írta róla címoldalon, hogy manipulált kutatást tett közzé az előválasztás kapcsán – tette hozzá.

 

 

(Baranya Róbert, mandiner.hu)

 

 

Megint nyivákol Európa leghitványabb főpolgármestere – Kamu Genya: iszonyatosan kell a hatmilliárd Budapestnek (VIDEÓ)

A vég kezdete – Brit hírszerzés: elesett Szoledár, ezzel elvágták Bahmut egyik legfontosabb utánpótlási útvonalát is