in ,

Már picsog a főpolgi – Kamu Geri reagált a választási törvény módosítására: hát, akkor így fogjuk legyőzni őket!

A főpolgármester szerint ez a négy éve tartó Budapest-ellenes politika újabb fejezete.

Kedden este az Országgyűlés megszavazta, hogy visszaállítják a listás választási rendszert Budapesten, aminek értelmében a jövő júniusi önkormányzati választáson már pártlistákra is lehet szavazni a fővárosban.

 

Az Országgyűlés kedden megszavazta a Mi Hazánk Mozgalom által benyújtott javaslatot, s annak módosítóját, amelyet 135 képviselő támogatott, 40-en nemmel szavaztak, 6-an pedig tartózkodtak.

Karácsony Gergely közösségi oldalán úgy reagált a hírre, hogy „ezt is ránk erőszakolják, megszavazta a Fidesz a budapesti választási szabályok átírását. Hát, akkor így fogjuk legyőzni őket”.

 

Jogállamban az ország szuverenitása, a nép szuverenitását jelenti, nem a kormányét. Jogállamban a törvény nem a hatalmat védi az emberektől, hanem az embereket a hatalomtól”

– folytatta.

A főpolgármester azt írta, hogy a Fidesz ma felállította a politikai elvtelenség világcsúcsát, mivel szavai szerint olyan aránytalan választási rendszert alkottak maguknak az országban, amivel a választói többség támogatása nélkül is kétharmados többséget szerezhetnek a parlamentben.

A mai szavazással pedig olyan rendszert csináltak az ellenzéknek Budapesten, amivel a választók többségének támogatása sem feltétlenül biztosítja az egyszerű többséget sem a Fővárosi Közgyűlésben”

– közölte, majd úgy folytatta, hogy ez a négy éve tartó Budapest-ellenes politika újabb fejezete. „Sebaj, akkor így fogunk nyerni” – jelezte.

Karácsony Gergely kijelentette, tárgyalásra hívja a négy évvel ezelőtti győztes ellenzéki együttműködés pártjainak vezetőit, hogy zárják le a közös indulással kapcsolatos tárgyalásokat.

Üzenjük meg együtt a budapestieknek: nem hagyjuk, hogy a Fidesz aljas húzásai éket verjenek közénk. Megvédjük Budapestet!”

– zárta.

 

 

 

(Mandi)

 

 

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Ez óriási gyomros Zelenszkijéknek: újabb uniós tagállam tagadta meg csatlakozásukat az EU-hoz

Kamu Gerinek távoznia kell! Kiderült: ekkor dönt a Fidesz arról, kit indít a főpolgármesteri székért!