in ,

Két majom – Werberi hecckampány

Per jöhet az LMP társelnöke ellen a konzultációs adatok összekeverése miatt

Werberi hecckampány

A Kormányzati Tájékoztatási Központ jogi lépéseket tesz az LMP társelnöke, Hadházy Ákos ellen, aki kamunak nevezte és szándékosan összekeverte a Soros-terv kapcsán indított nemzeti konzultáció számára kiadott adatait. A Fidesz pedig kezdeményezi, hogy az Országgyűlés tárgyalja meg az Európai Parlament azon legutóbbi állásfoglalását, amelynek több pontja véleményük szerint a Soros-terv végrehajtását vetíti előre.

 

Több jogi eljárást is kezdeményezhet a kormányzat Hadházy Ákos ellen, miután az LMP társelnöke valótlanságokat állított a Soros-tervről szóló nemzeti konzultáció kérdőíveivel kapcsolatban.

Információnk szerint a kabinet rágalmazás és jó hírnév megsértése miatt is perelheti az ellenzéki politikust. A Kormányzati Tájékoztatási Központ szerint Hadházy Ákos szándékosan összekeveri a beérkezett kérdőívek számát a feldolgozott és kiértékelt ívek számával. Felhívták a figyelmet arra is, hogy az eddig beérkezett íveknek még csak egy részét dolgozta fel a részfolyamatért felelős Nemzeti Infokommunikációs Szoltáltató Zrt. (NISZ) és leányvállalata, a Kopint-Datorg Kft.

A kormány a közérdekű adatigénylések alapján hétfőn nyilvánosságra hozza a postai összesítéseket. Puskás Imre, a kormánypárt szóvivője, országgyűlési képviselője a hétvégén elmondta, a posta adatai alapján péntekig 1 754 128 nemzeti konzultációs kérdőív érkezett vissza, az interneten pedig 155 330-an válaszoltak. A kormánypárti képviselő szerint Hadházy Ákos a visszaküldött ívek száma kapcsán nem mond igazat. – Most az LMP-nél érhető tetten a szocialisták korábbi „werberi kampánya” – fogalmazott Puskás Imre.

Hadházy Ákos és Szél Bernadett, az LMP társelnökei még csütörtökön tekinthettek be a konzultációs ívek feldolgozási folyamatába. Az ellenzéki képviselők először a NISZ Zrt. VIII. kerületi érkeztető központjába, az Orczy térre mentek, majd Zuglóban a Magyar Posta raktárát látogatták meg, végül a Kopint-Datorg Blaha Lujza téri épületében nézhették meg a beküldött íveket. Hadházy a látogatásokat követően a konzultáció­ról kijelentette: „Kilencvenkilenc százalékos bizonyossággal tudom mondani, hogy kamu, és nyilvánvalóan nincsen egymillió-hétszázezer ív.”

A politikus elismerte, hogy nem tudott minden dobozt megvizsgálni, de az általa látott dobozok száma alapján 900 ezerre becsülte a bennük lévő ívek számát. A látogatásról a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Hír TV Célpont című műsora hangfelvételt is közölt, melyen egy „ügyintézőt” faggat Hadházy a beérkezett ívekről, az azonban nem derült ki, hogy az elhangzó számok a beérkezett, a feldolgozott vagy a kiértékelt ívekre vonatkoznak-e.

Fotó: Katona Vanda

Az ellenzéki párt két vezetője nem hisz a hivatalos számoknak

A Magyar Idők úgy tudja, Hadházy látogatása a feldolgozóközpontokban megütközést keltett, mivel kétségbe vonta az ott dolgozók munkájának komolyságát, sőt az egyik alkalmazott esetében megkérdőjelezte azt is, hogy ő a cég munkatársa.

Közben Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője tegnap bejelentette: miután Soros György szövetségesei és a magyar baloldal támogatásával egy minden eddiginél veszélyesebb „migránspárti” határozat született az EP-ben, a magyar emberek által választott Országgyűlésnek állást kell foglalnia erről. Felhívta a figyelmet, hogy az EP döntésében benne van a kötelező felső korlát nélküli betelepítési kvóta, az EU-ba lépő migránsok automatikus elosztása, a gazdasági migráció legalizálása, a kiszélesített és felgyorsított családegyesítés, a „Soros-féle NGO-k” bevonása a nemzetközi eljárásokba, a nemzeti hatáskörök szűkítése és a betelepítést elutasító országok megbüntetése.

Hozzátette: a határozat ezen elemei egy az egyben visszaköszönnek a Soros-tervben is.

 

(Baranyai Gábor, magyaridok.hu)

BRÉKING! 11.28-án Balázsék a rádióban Putyin kilövéséről, és a kínai delegáció vállról indíthatóval elintézésével „viccelődtek” – „Roppant” vicces

Soros csicskái tavaly 44-szer találkoztak gazdájukkal