in ,

Ingyen sör, és örökélet – Általános pénzosztást ígér az LMP

Az LMP a Kétfarkú kutyapárt szintjére süllyedt

Általános pénzosztást ígér az LMP

Általános béremelést, adómentes minimálbért ígért kormányra kerülésük esetén Szél Bernadett, az LMP-társelnöke, miniszterelnök-jelöltje szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón. Értékelése szerint ma Magyarországon megélhetési válság van, és ez Orbán Viktor döntései nyomán alakult ki.

Szél Bernadett kifejtette, háromkulcsos – 0, 12 és 24 százalékos – adórendszerben gondolkodnak, és adómentessé tennék újra a minimálbért. Aki minimálbért keres, 26 ezer forinttal vinne haza többet, aki átlagbért az 36 ezer forinttal – mondta. Hozzátette, bérkalkulátort is közzétesznek, amellyel mindenki kiszámolhatja, mennyivel lesz több a fizetése az LMP adórendszerében. Szél Bernadett kitért a közszféra béreinek rendezésére is. Elmondása szerint egészen tragikus állapotok vannak, tíz éve az ott dolgozók semmit nem kaptak az államtól.

Az LMP a közalkalmazotti bértábla alapjának a minimálbért tekintené, ehhez fog minden mást igazítani. Ez a bérrendezés 300 milliárdba kerülne

-jelezte. Az ígérte, nemcsak megtartják a családi adókedvezményt, de az egy gyermeket nevelőkét a duplájára emelnék. Ha valaki 24 éves koráig a felsőoktatásban tanul, a családját segítik, megtarthatják a családi adókedvezményt és a családi pótlékot. Utóbbit 30 százalékkal, az egyszülős családokét 45 százalékkal növelnék – tette hozzá. Az oktatásra dupla akkora összeget fordítanának, mint amennyi most van – jelezte Szél Bernadett. Az LMP tartósan kedvező viszonyokat alakítana ki a kis- és középvállalkozások számára – közölte. Hozzátette, egyidejűleg az összes zöld iparágat segítenék, erősítenék az agráriumot.

Értékelése szerint ma Magyarországon megélhetési válság van, és ez Orbán Viktor döntései nyomán alakult ki. Amíg ezt nem oldják meg, semmilyen más eredményt nem tudnak elérni – mondta Szél Bernadett. Felidézte Orbán Viktor miniszterelnök napokban tett kijelentését is, miszerint “kezdünk jól kinézni”, és ha újra a Fidesz kerül hatalomra, négy év múlva Magyarország már jól fog kinézni. Szerinte nyolc év kormányzás után nem ígéretekkel, hanem eredményekkel kellene kampányolni.

Orbán Viktor azt az ígéretpolitizálást folytatja, amit elődei is csináltak

-mondta az ellenzéki politikus. Megfogalmazása szerint Orbán Viktor próbált úgy tenni, mintha a családok érdekében politizálna, de kormányzása alatt több mint félmillió ember elhagyta Magyarországot.

Itthon egyre kevesebb gyermek születik, minden hatodik magyar gyerek már külföldön jön a világra

-mutatott rá.

Kérdésre válaszolva arról, hogy várható-e LMP-s óriásplakátok megjelenése, azt mondta, szeretnék, ha lennének, de azt nem akarják, ha zsarolnák őket ezzel. Jelenleg a kampánystáb áttekinti, mit lehet a jelenlegi helyzetben tenni. Arról, hogy mégsem lesz Göncz Árpádról elnevezett metróállomás, közölte, méltánytalan a vita, ami zajlik, a volt államfő igazán megérdemelné, hogy egy metrómegállót elnevezzenek róla.

Forrás: MTI; fotó: hirado.hu

 

(forrás:pestisracok.hu)

KIDERÜLT – Karácsony Gergely valójában Soros miniszterelnök-jelöltje – Egy csicska

Magyarország népszerű úti cél: nyolc év alatt egymillióval több gyógyfürdőhasználó