in ,

Az LMP-ben mindenki hülye? Igen, mindenki. Az LMP szerint Karácsony meghátrál, miközben még több lezárás kellene Budapesten

Vasárnap az autósok szabadon hajthattak a pesti alsó rakparton, azonban erre március 15-e és október 23-a között már nem lesz lehetőségük

Vasárnap az autósok szabadon hajthattak a pesti alsó rakparton, azonban erre március 15-e és október 23-a között már nem lesz lehetőségük, miután élesedik a főváros legújabb elképzelése. Eszerint a személyautók a hétvégéken, valamint az ünnepnapokon sem használhatják a pesti alsó rakpartot. A főváros részleges autómentesítési elképzelése egyébként a szakmai szervezetek körében sem aratott teljes sikert.

Újdonság továbbá az, hogy a kitiltás a nyári hétköznapokat is érintené a jövőben, igaz csak az esti óráktól , de az LMP-nek viszont ez nem elég. Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke az ATV Híradójának a témával kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy ez egy meghátrálás és a főváros visszavett a korábbi ígéretekből. Ráadásul úgy látják, hogy mindez szöges ellentétben áll a zöld célokkal.

 

Nyissuk meg a rakpartot, nyissuk meg a Lánchidat a gyalogosok, a kerékpárosok előtt. Majd egy hátrálás, egy visszakozás történik, egész egyszerűen az autós lobbi mindig eredményeket ér el, és Karácsony Gergely mindig enged az autóslobbinak”

– mondta a társelnök.

A nyári lezárás egyébként még nem teljesen kidolgozott

– mondta néhány nappal ezelőtt a fővárosi kabinetfőnök az ATV Start című műsorában.

SZERINTÜK A CIVILEK A TELJES HÓNAPOKRA SZÓLÓ LEZÁRÁST IS TÁMOGATJÁK.

Az egy előrelépés, hogy esténként és hétvégén csak a gyalogosok és a kerékpárosok használhatják majd, de nem értjük, hogy itt pontosan ez a fokozatosság mi célból történik, tehát mi az a szempont, ami alapján most még nincs szükség egy élhetőbb és biztonságosabb városra, és mikor lesz az az időpont, amikor ezt meg lehet lépni”

– mondta Szalay Áron, a Közlekedő Tömeg Egyesület alapítója. Közben az Autóklub úgy féli, hogy az asztalon lévő terv józanabb megközelítést alkalmaz, mint a teljes zárás.

 

(pestisracok.hu)

 

 

Küzdj velünk a liberális cenzúra ellen!

New York-i fiatal republikánusok klubjának elnöke: lejárató kampányt folytatnak az Orbán-kormány ellen

Tovább csökkent az államadósság – Az ellenzék hallgat