in ,

Jurák Kata – Összenő ami összetartozik – LMP – JOBBIK pávatánc – alakul a Szél-Vona paktum

most még páváskodnak…oszt majd összefognak

ALAKUL A VÁLASZTÁSOKRA A SZÉL–VONA-PAKTUM

A JOBBIKNAK MA MÁR VÁLLALHATÓ AZ „SZDSZ-UTÓDPÁRT”

 

Már a lehetséges választási együttműködésről is tárgyalna a Jobbik az LMP-vel, holott korábban ezt kizárták. A két párt viszonya néhány éve még kifejezetten ellenséges volt, Vona Gáborék belvárosi úri fiúk gyülekezetének, ultraliberális alakulatnak nevezték az ­LMP-t, amelyet semmivel sem tartottak jobbnak, mint az SZDSZ-t.

Szél Bernadett és Vona Gábor néhány évvel ezelőtt még valószínűleg felháborítónak tartotta volna azt a feltételezést, hogy a Jobbik és az LMP között választási szövetség jöhet létre. Volner János, a Jobbik frakcióvezetője azonban tegnapi sajtótájékoztatóján már arról beszélt, hogy míg az MSZP-vel és a DK-val sehol nem támogatnak egyetlen közös választási jelöltet sem, a Momentummal és az LMP-vel készek tárgyalni.

Így akár már a választásokat megelőzően létrejöhet a szövetség a Jobbik és az LMP között, holott néhány napja még csupán az esetleges koalíciós kényszer esetére, vagyis az általuk remélt kormányalakításkor tartották elképzelhetőnek az együttműködést.

Fotó: MTI,Teknős Miklós

Egymásra találhat a belvárosi úrilány és az általa szélsőjobboldalinak minősített párt vezetője

Az LMP miniszterelnök-jelöltje, Szél Bernadett 2011-ben a Hetek ­hasábjain emlékeztette az olvasókat arra, hogy párt országgyűlési képviselője jelentette fel a rendőrségen azt a jobbikos Zagyva György Gyulát, aki a Magyar Szigeten megfenyegette és bezárta a lap ­újságíróit: „Ugyanez az ­LMP-s politikus szólította fel mandátumának visszaadására Zagyvát, amikor tavasszal tizedmagával egy tanyán masírozva halálra rémisztett roma embereket.

Amikor idén nyáron, ugyancsak a Magyar Szigeten a Betyársereg vezetője erőszakkal fenyegetőzött, a pártok közül az LMP lépett először: a legfőbb ügyészhez fordultunk, és az Ország­gyűlés nemzetbiztonsági bizottságában szorgalmaztuk a szervezet hátterének kivizsgálását.”

Zsidózás, cigányozás miatt a legtöbb helyreutasítást is az LMP frakció­jától kapta Novák Előd és Vona Gábor, a jobbikosokat Szél Bernadették militáns szélsőjobboldaliaknak minősítették, a Jobbik gyűlöletkampánya ellen minden alkalommal felszólaltak. Persze ezért rendszeresen gyalázták őket a jobbikos portálokon.

2011-ben még a jobbikosok sem tartották túl sokra az LMP-t. Vona Gábor az egykori Barikád című hetilapban így írt a pártról: „…lassan kezdenek ráébredni, hogy nyálas, belső-pesti politikájukkal nemigen rúghatnak labdába, de megfelelő kreativitás, ötlet és legfőképpen igazi felelősségtudat híján nem találtak mást a hátizsákjukban, mint az SZDSZ lerágott csontjait.

A szükség nagy úr, így hát ráfanyalodtak erre a bűzös táplálékra, és vadul rágni kezdték.” A Szent Korona Rádió Sin City című műsorának 2011. májusi adásában Szilágyi György országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: „Az LMP-t egyébként azért nem említi az ember, mert nekem meg­győződésem, hogy ebből az LMP-ből, még akkor is, hogyha az SZDSZ erőteljesen ott nyomul és segíti, ebből az LMP-ből, ebből a belvárosi úri fiúk gyülekezetéből soha nem lehet meghatározó tényező a politikában.”

Fotó: Mirkó István

Az LMP társelnöke megtalálta a hangot a volt radikális Z. Kárpát Dániellel is

Vona Gábor később úgy fogalmazott az LMP-ről: „fel fog oldódni abban a balliberális pocsolyában, amelyikből érkezett. Jelenleg tehát van egy vegyes csapat, mindenféle, magát civilnek mondó szerveződéssel, amely próbál egységesülni ugyan, de egyelőre még ez nem sikerült. Ismerve a gondolkodásukat, tudom én, hogy mikor fog sikerülni, amikor megegyeztek a lehetőségeik­ről. Merthogy az Istenük a pénz.”

A Jobbik akkor még azt hangoztatta, hogy „nem azért gerinces és tiszteletre méltó egy politikus, mert az utolsó pillanatig hűséges a pártjához még akkor is, amikor az már a politika szemétdombjára került, hanem azért, mert az elveihez ragaszkodik, és azt tisztességgel és becsülettel képviseli”.

Vona Gábor ma már a belvárosi zsidóság ­kegyeit keresi a Spinoza Házban, illetve kész együttműködni a korábban általa nemzetellenesnek tartott LMP-vel.
(Jurák Kata, magyaridok.hu)

Gajdics Ottó a macskasimogató Vonáról és a szintén macskasimogató Karácsonyról

Kitűnő kezdeményezés!! – Segítség az eltérő fejlődésű gyerekeknek