in ,

A Lánchíd felújítás lesz a főpolgármester Waterloo-ja?Ebbű’ balhé lesz – Lánchíd-botrány: baloldali vezetés alatt valahogy mindig kedvező helyzetbe került az A-Híd Zrt.

A jelenlegi budapesti városvezetéshez közelálló kivitelező cég a korábbi baloldali kormányok idején is meg tudta csinálni a szerencséjét.

Az A-Híd Zrt., a hídpénzbotrányként elhíresült Lánchíd-felújítási ügy kulcsszereplőjeként, a múltban valahogy mindig kedvező helyzetbe került a baloldal irányítása alatt. Ugyanis az A-Híd Zrt. támogatást kapott a Medgyessy és Gyurcsány-kormányok idején is, például a kőröshegyi völgyhíd építése során – írta meg a Magyar Nemzet.

Ez utóbbi projekt az évek során jelentős költségnövekedést mutatott, ahogyan a jelenlegi Lánchíd felújítása is. A lap szerint a két eset számos ponton mutat hasonlóságot, ilyen a

  • közpénzből finanszírozott beruházások időhúzása,
  • az ár drasztikus emelkedése, amely magyarázatra szorul,
  • a politikai felelősség hárítása és másra mutogatás,
  • valamint a balliberális döntéshozók és az azokhoz közel álló kivitelezők hatékony együttműködése.

A lap szerint a Lánchíd felújítása körüli botrány is szorosan ezt a mintát követi. Ahogy ismert, Karácsony Gergely baloldali városvezetése alatt új közbeszerzést indítottak a felújítás kapcsán, ami ötmilliárd forinttal drágította meg a munkát. Ezen kívül korrupciógyanús pénzmozgások is feltűntek az építkezés idején. A politikai felelősség elhárítása a városházán pedig tovább nehezíti a helyzetet.

 

Az Apáthy-féle A-Híd Zrt. adózott eredménye 2021-ben 1,5 milliárd forint volt.

(Mandi)

 

 

 

Ha úgy érzed, támogass minket azzal, hogy napi hírértesítőt kérsz! Köszönjük!

Bognár Zsolt arról, hogy Szilágyi Áron olimpiai bajnok Pressmannal találkozott

Jellemző: az Európai Parlament új alelnöke máris Magyarországnak üzent + Mindenszo.hu kommentár