in ,

HÚ DE EL VAGYUNK SZIGETELVE – „Hamarosan létrejöhet Trump és Orbán találkozója”

Donald Trump vezetésével az Egyesült Államok szövetségest lát nemcsak Magyarországban, hanem az egész közép-európai régióban

Donald Trump vezetésével az Egyesült Államok szövetségest lát nemcsak Magyarországban, hanem az egész közép-európai régióban – mondta Deák Dániel politológus, a Figyelő főmunkatársa az M1 aktuális csatornán vasárnap.

 

 

Deák Dániel emlékeztetett arra, hogy Magyarország és az Egyesült Államok több kérdésben azonos platformra helyezkedett az elmúlt időszakban. Szerinte Trump 2016-os megválasztásával átalakult az amerikai külpolitika, míg Barack Obama demokrata párti elnök idején Németország kiemelt partner volt, mostanra a kulcsfontosságú szövetségesi kapcsolatok átkerültek Nyugat-Európából Kelet-Európába.

Fotó: AFP

Felidézte, hogy az Obama-adminisztráció „kioktató” hangnemet használt Magyarországgal szemben és rá akarta erőltetni a kelet-európai államokra „azt a liberális demokráciafelfogást, amelyet elutasítanak ezekben az országokban”. Deák Dániel úgy vélte: Trump adminisztrációja nem akar értékrendet ráerőltetni országokra, a párbeszéd híve és tudja, hogy minden nemzetállamnak különböző érdekei vannak.

Megjegyezte: „minden jel abba az irányba mutat, hogy előbb-utóbb létrejön” Donald Trump és Orbán Viktor miniszterelnök találkozója.

(forrás: Bácskai Balázs, 888.hu)

Pu­tyin tán­cán ámul a fél in­ter­net! Te lát­tad már? Videó

Szentesi Zöldi László – Gondolkodj, ember!