in

A nagy menetelés – Kaliforniában is Trump győzött

Donald Trump volt amerikai elnök győzött a republikánus előválasztáson Coloradóban

Donald Trump volt amerikai elnök győzött a republikánus előválasztáson Coloradóban, ahol az állam legfelsőbb bírósága megpróbálta eltávolítani a szavazólapról. Eddig tizenegy állam hirdetett eredményt, közülük tízben Trump győzött.

 

Az eddigi eredmények alapján óriási győzelmet aratott Donald Trump volt elnök az úgynevezett szuperkedden, amely az amerikai előválasztás talán legfontosabb napja. Tizenöt államban tartanak ekkor előválasztást, köztük többek között Texasban és Kaliforniában is.

 

Mivel a legtöbb államban a győztes mindent visz, Donald Trump akár már most megszerezheti a megfelelő számú delegáltat ahhoz, hogy ő legyen a republikánusok elnökjelöltje a novemberi választáson.

A szuperkedden voksoló tizenöt állam közül tizennégyben Trump győzött. Virginia hirdetett először eredményt, itt Trump 63,1 százalékot kapott. Észak-Karolinában 74,7 százalékkal, Tennessee-ben 77,4 százalékkal, Oklahomában 81,8 százalékkal, Maine-ben 71,1 százalékkal nyerte meg az előválasztást.

Az eddigi legnagyobb arányú győzelmet Alabamában aratta, itt a szavazatok 83,8 százalékát szerezte meg.

Massachusettsben 60,9 százalék, Texasban 77,9 százalék, Coloradóban 63,0 százalék, Minnesotában 67,7 százalék szavazott a volt elnökre.

Kaliforniában a voksok 75,3 százalékát söpörte be Donald Trump, amivel a legnagyobb lélekszámú állam mind a 169 delegáltját megszerezte. Arkansas-ban 75,5 százalékos eredménnyel, Alaszkában 87,6 százalékkal, Utah-ban pedig 58,2 százalékkal nyert a volt elnök.

Az egyetlen kivétel Vermont, ahol Trump egyetlen még versenyben lévő riválisa, Nikki Haley egy hajszállal, a voksok 50,4 százalékával nyert. Az állam azonban mindössze kilenc delegáltat küldhet a júliusi republikánus gyűlésre, míg Texas például 102-t Kalifornia pedig 169-et.

 

Trump visszavágott Coloradóban
Különösen érdekes Colorado állam, ahol az állam legfelsőbb bírósága decemberben megpróbálta eltávolítani a volt elnököt a szavazólapról az amerikai alkotmány lázadási záradéka alapján − mutat rá a Breitbart amerikai hírportál.

A szövetségi legfelsőbb bíróság azonban hétfőn Trumpnak adott igazat, így szavazhattak rá a republikánusok a coloradói előválasztáson.

A keddi előválasztások eredményeként az előzetes összesítések szerint Donald Trump elnökjelölti delegáltjainak száma meghaladja az ezret. A végleges összegzést szerdán adják ki. Az elnökjelöltség elnyeréséhez 1215 delegálti szavazatra van szükség, ez jelent ugyanis abszolút többséget a Republikánus Párt országos elnökjelölő konvencióján, amit július közepén rendeznek − írja az MTI.

A demokratáknál, akik szintén tizenöt államban tartottak előválasztást a szuperkedden (de nem ugyanazokban az államokban, mint a republikánusok), Joe Biden sima győzelmet aratott, egyedül Amerikai Szamoa jelölőgyűlése borította a papírformát. Biden egyelőre nem tartott beszédet.

 

(magyarnemzet.hu)

 

 

 

Kérjük a segítségedet!

Példátlan politikai ítélet a magyar bíróságon – Wittinghoff videója miatt a mindenszo.hu-nak több, mint 4 millió forintot kell fizetnie sérelemdíjként! Az ítélet jogerős!

Portálunk szerkesztői bérből és fizetésből élnek, azok pedig nem akkora összegek, hogy több, mint 4 millió forintot ki tudjunk fizetni. Nem tudunk, nincs ennyi pénzünk, sem megtakarításunk, azonban lakásunk van, amit Wittinghoff és a politikai ítélet miatt elárvereznek a fejünk felöl: kvázi a bíróság kitesz minket az utcára.

 

Csak pár napunk van összegyűjteni valami csoda folytán ezt a 4 millió forintot, megadjuk a számlaszámunkat, ahova várjuk az esetleges támogatásokat, hátha mégis maradt még valami remény….

Számlaszám:

Erste bank

11600006-00000000-43559002

Nyílt levél a magyar ellenzéki fiataloknak! Bognár Zsolt levele

Megint megy a butaság – Donáth Kacsa ismét alkotott: „Nagy bajban van a magyar gazdaság, nagy bajban van Magyarország” – Ja, azért lesz 3% felett a GDP!!