in

Jó lesz ez így???? Musk nagy bejelentést tett: 2025-re elérhető lesz a Tesla humanoid robotja – Videó

A Tesla Optimus nevű robotja az év végére képes lesz a gyárban végzett feladatok elvégzésére.

A Tesla új lapot nyitó humanoid robotja még a laboratóriumban van, de már a jövő év végén készen állhat az értékesítésre – mondta Elon Musk vezérigazgató kedden, írta meg a Reuters. 

Több vállalat is humanoid robotokra vágyik, hogy a potenciális munkaerőhiányt pótolják, és olyan iparágakban, mint a logisztika, a raktározás, a kiskereskedelem és a gyártás, veszélyes vagy unalmas, ismétlődő feladatokat végezzenek.

 

Videó:

Musk egy konferenciahíváson azt mondta a befektetőknek, hogy becslése szerint a Tesla Optimus nevű robotja az év végére képes lesz a gyárban végzett feladatok elvégzésére.

A japán Honda és a Hyundai Motor Boston Dynamics már évek óta fejleszti a humanoid robotokat. Idén a Microsoft és az Nvidia által támogatott Figure nevű startup bejelentette, hogy partnerséget kötött a német BMW autógyártóval, hogy humanoid robotokat telepítsen az autógyártó egyesült államokbeli üzemében. A milliárdos Musk korábban azt mondta, hogy a robotok értékesítése nagyobb részét képezheti a Tesla üzletének, mint más szegmensek, köztük az autógyártás. „Úgy gondolom, hogy a Tesla van a legjobb helyzetben a humanoid robotok gyártói közül ahhoz, hogy a robot önmagára is képes legyen elérni a sorozatgyártást” –  mondta Musk a keddi telefonbeszélgetésen, utalva a mesterséges intelligencia képességeire.

Musknál már korábban is előfordult, hogy nem tudta teljesíteni a Wall Streetnek tett merész ígéreteit. 2019-ben azt mondta a befektetőknek, hogy a Tesla 2020-ra „robotaxi” autonóm autókból álló hálózatot fog üzemeltetni. A Tesla 2022 szeptemberében mutatta be Optimus robotjának első generációját, amelyet Bumblebee-nek neveztek el.  Idén a vállalat közzétett egy videót a kétlábú robot második generációjáról, amint a cég létesítményében egy pólót hajtogat.

 

(Mandi)

 

 
 

 


 


     


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!


 

Orbán Viktor: Karácsonynak bukovári (VIDEÓ)

Megelégelte a kormány a túlárazott üzemanyagárakat: figyelmeztették a kereskedőket – Videó