in ,

Hoppá! Átírták a Wikipédiát, hogy ne derüljön ki, Soros áll az agresszív tüntetések egyik fő szervezete mögött

Míg 2020. május 31-én a Soros György által finanszírozott szervezetekről szóló szócikkben még szerepelt a Black Lives Matter a Wikipédián, másnapra, 2020. június 1-jére már levették a felsorolásból.

Míg 2020. május 31-én a Soros György által finanszírozott szervezetekről szóló szócikkben még szerepelt a Black Lives Matter a Wikipédián, másnapra, 2020. június 1-jére már levették a felsorolásból. Valakik nagyon nem akarják, hogy kiderüljön, a spekuláns áll az agresszív tüntetések mögött. 

 

 

Mint ismert, az egyesült államokbeli erőszakos tüntetéshullámot egy fekete férfi halála váltotta ki, aki rendőri intézkedés közben vesztette életét. Korábbi cikkünkben beszámoltunk róla, hogy a radikális baloldali tiltakozásoknak két fő szervezője van, a Black Lives Matter és az Antifa.

Eltüntették a Soros-szervezetek közül

Egyre többen gondolják úgy, hogy a fosztogatásba, gyújtogatásba torkolló tömegtüntetések mögött Soros György áll. Erre utalt Donald Trump elnök is, aki Twitter-oldalán megosztotta a Fox Newsnak azt az adását, amelyben a spekuláns szerepéről beszélgettek. Ezt a narratívát erősíti, hogy a napokban Soros alapítványa, a Nyílt Társadalom Alapítványok váratlanul kiadott egy magyarázkodó közleményt, amelyben tagadták, hogy ők állnának a háttérben. Nem véletlenül lépték meg ezt: közismert, hogy mind a Black Lives Matternek, mind az Antifának fontos támogatója Soros.  Éppen ezért kifejezetten érdekes, hogy míg 2020. május 31-én még a Soros által finanszírozott szervezetekről szóló szócikkben még szerepelt a Black Lives Matter a Wikipédián, másnapra, 2020. június 1-jére már levették a felsorolásból. Ugyanazon a napon, amikor kijött a tagadó közlemény – írja a Tűzfalcsoport Blog az Investment Watch nevű oldalra hivatkozva.

 

Soros pénze

Pedig a BLM egyértelműen köthető a spekulánshoz. A Washington Times írta meg még 2016-ban, hogy legalább 33 millió dollárt kaptak Soros Györgytől.

Ráadásul 2015-ben Freddie Gray rendőrségi őrizetben bekövetkezett halála miatt a Nyílt Társadalom Alapítvány közleményt tett közzé arról, hogy „a jelenlegi események egyedülálló lehetőséget nyújtanak arra, hogy felgyorsítsuk a helyi végrehajtó szervek által generált és fenntartott strukturális egyenlőtlenséget, egyúttal bevonjuk a reform alakításába és monitorozásába azokat a lakosokat, akiket Baltimore-ban a történelem során jogaiktól megfosztottak”. Egy ezt követő jelentésben pedig arról is beszámoltak, hogy a fekete aktivisták befolyásolni tudják a 2016-os amerikai elnökválasztást. Ekkor legalább 650.000 dollárt utalt Soros a Black Lives Matternek, miközben más, rendőrellenes szervezeteket is támogatott.

Természetesen a támogatás tényét akkor is tagadták. Ennek köszönhetően a Black Lives Matter-tüntetésen megölt rendőrök miatt egy szintén dallasi, ráadásul afroamerikai rendőr beperelte többek között Sorost, amiért buzdított a „rendőrök elleni harcra”. Azzal is megvádolta a spekulánst, hogy legalább 80 embernek és szervezetnek is fizetett azért, hogy tüntessenek.

Az Antifa esetében is egyértelmű a kapcsolat Sorossal. A szervezet egyik fő pénzügyi forrása ugyanis az Alliance for Global Justice (Szövetség a Globális Igazságért). Az AFGJ pedig a Nyílt Társadalom Alapítványtól kap jelentős támogatásokat, mindemellett pedig a Tides Alapítványtól is, ami gyakorlatilag – a Tűzfalcsoport kifejezése szerint – Soros egyik „pénzmosodája”, ezen keresztül is támogatja az általa fontosnak tartott ügyeket.

„Az USA-ban választási év van, és Soros nagyon nem szeretné, ha Trump nyerne. Nem érdekli, hány város, kisvállalkozás ég le, hány ember hal meg, hiszen számára a cél szentesíti az eszközt, és nincs az az összeg, amit szégyellene kifizetni azért, hogy elérje a célját. Az őrület pedig az elmúlt napokban, hetekben elkezdett átterjedni a világ más részeire is” – összegzett az oknyomozó portál.

(Bordács Bálint, origo.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Üzenet Korózs Lajosnak: mi lenne, ha nem hazudnál a pofánkba????

Árpád megszerezte. Hunyadi megtartotta. Orbán Viktor megvédi