in ,

Orbán Viktor: Soros a világ egyik legkorruptabb vezetője

Soros György fenyegeti Magyarországot és Lengyelországot

Soros György a világ egyik legkorruptabb szereplője – mondta Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának azzal kapcsolatban, hogy a mostani uniós vitákban az amerikai tőzsdespekuláns gyakorlatilag lediktálta, hogy mit kéne tennie Magyarországnak. A miniszterelnök közölte, hogy az ország nagyon stabil pénzügyi lábakon áll, és mindez nagyon fontos dolog a mostani uniós vitában. A kormányfő ismertette azt a kutatási eredményt is, miszerint a magyarok leginkább a magyar vakcinában bíznak, és nem a külföldiekben.

Soros György fenyegeti Magyarországot és Lengyelországot – szögezte le Orbán Viktor a Kossuth rádióban. Mint mondta: a napokban Soros egy írást tett közzé, ami tele van fenyegetéssel.

A miniszterelnök hangsúlyozta:ma a világpolitika legkorruptabb embere Soros György, rengeteg politikust fizet, azokat is, akik most zsarolni akarják Magyarországot és Lengyelországot uniós pénzekkel.

Hozzátette: nem szokatlan jelenség, hogy gátlástalanul lehet hazugságot terjeszteni Magyarországról, de az tényleg túl van már mindenen, hogy Soros leírja, Magyarországon egyes vidéki településeken nincs titkos szavazás.

 

 

Orbán Viktor: Az unió nem pénzt akar adni

Orbán Viktor kijelentette, az uniós háttértárgyalások tekintetében többfajta megoldás lehetséges, de a lényeg, a jog szempontja döntsön, ne a politika.Például rendszeresen követelik Magyarországtól, hogy bontsa le a kerítést, de erre nincs joga az uniónak, nincs olyan rendelet, ami ezt megváltoztathatja.
Soros most egy olyan törvényt akar, amivel egy kisebbség ezt rákényszerítené az országra. Ennek ellenállunk, ehhez jogunk van, de Brüsszelnek nincs eszköze, amivel ezt kikényszerítse, ezen akarnak most változtatni Soros fizetett bérencei.

Nem arról van szó, hogy az unió pénzt akar adni a szegényebb tagállamoknak, hanem egy közös 30 éves hitelről van szó, közös helytállással. Ha egy ország bedől, akkor a többi országnak kell fizetni az adósságát. Magyarország az unió nélkül is fel tud venni pénzt, hitelképes Brüsszeltől függetlenül is – fejtette ki a miniszterelnök.

 

Stabil pénzügyi helyzet

Nem von el sem Magyarország, sem Lengyelország támogatásokat a vétóval.Orbán Viktor szerint a közösen felvett hitelből nem veszít az ország, minden fejlesztést meg tudunk valósítani. Tavasszal megindulnak Brüsszeltől függetlenül is a fejlesztési programok. Orbán Viktor kijelentette, nem boldog az ország által nemrég felvett 2,5 milliárd eurós hitel miatt, de pénzügyi tartalék kellett az uniós politikai vitához.  Ezt a pénzt azokra a fejlesztésekre fordítjuk, amiket egyébként az uniós válságkezelő programból tettünk volna meg. Nagyon stabil pénzügyi lábakon áll az ország, szemben a 2008-as időszakkal – mondta a kormányfő.

 

 

Nagy logisztikai feladat a tesztelés

4400 új beteget regisztráltak, és 96 haláleset történt az elmúlt 24 órában, több mint 7500-an vannak kórházban, és 604-en vannak lélegeztetőgépen – tájékoztatott Orbán Viktor, hozzátette, ezen számokhoz képest még bőven van tartalék az egészségügyi rendszerben.

Most a hőseink az orvosok, az ápolónők és az egyetemisták– mondta a kormányfő. 444 óvodát és 78 általános iskolát kellett bezárni eddig.

Orbán Viktor közölte, hogy ott, ahol digitális oktatásra álltak át, ott ki kell használni az időt, és nem vakációnak kell tekintetni. A tesztelésről azt mondta a kormányfő, hogy ezt az oktatási és szociális ágazat szereplői kérték. A miniszterelnök kijelentette, hogy a gyorstesztek a pozitivitás esetén adnak 90 százalékos megbízhatóságot.

 

 

Ahogy nő a nyomás, úgy növekszik az igény a gyorstesztek iránt. Ez egy nagy logisztikai feladat, de készen állunk erre. 2000 egyetemista vesz részt a tesztelésben, kell 1000 sofőr is – tette hozzá.

Nem Soros György dönti el, hogy melyik a jó vakcina

Orbán Viktor közölte, hogy semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy a fertőzés lassulna. Mindez azért fontos, mert az idősek vannak nagy veszélyben. A kényelmetlenség a kisebb probléma ahhoz képest, mintha a nagyszülőket elvesztenénk – mondta a kormányfő.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy Soros György azon magyar akció keretében is vizsgálatot követel, miszerint Oroszországtól is megpróbálunk vakcinát szerezni. A kormányfő elmondta, hogy 12 millió nyugati vakcinát kötött le az ország, miközben a világ többi részén is zajlanak a kutatások.Ha valahol hamarabb készül el vakcina, ahhoz a magyaroknak minél előbb hozzá kell jutniuk. Az, hogy melyik a jó vakcina, azt nem Soros György dönti el – tette hozzá.

A magyarok leginkább a magyar vakcinában bíznak

Orbán Viktor szólt arról is, hogy próbálják felmérni az ország bizalmát a vakcinákat illetően.A MAGYAROK 30 SZÁZALÉKA MAGYAR VAKCINÁT VÁLASZTANA, ÉS NEM KÜLFÖLDIT– mondta a kormányfő. Ez egy nagyon nagy áttörés, mert korábban nem ez volt a példa – tette hozzá.

 

(origo.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Lemondott Dorosz Dávid főpolgármesterhelyettes – Kamu Geri felkészül

Hoppá! Donald Trump jogászai szerint Soros Györgynek is köze lehet az amerikai elnökválasztás csalásgyanús eseteihez