in ,

Ez oszt igen! A gazdák pénzeit költik el! Bige lökött egy kis aprót Maki Zajnak: 65 milliót!

Ezt a baloldal jelöltje kotyogta el a Szabad Európának adott interjújában.

Bige László átutalta az ötmilliót, és fizetett még egy hatvanmilliós kutatást is – mondta a Szabad Európának Márki-Zay Péter.

A baloldali portál arról is említést tett, hogy a műtrágyapiacon kartellező oligarchától egy újabb felmérés finanszírozását kérték Márki-Zayék.

Eddig hatvanötmillió forinttal támogatta Bige László a baloldal kampányát – ezt állította legalábbis Márki-Zay Péter egy tegnapi interjújában, szemlézte a 24. A baloldali portál azt írta: Márki-Zay Péter már másodszor reagál interjúban az ellenzék által rendelt közvélemény-kutatásokra, a tegnap megjelent nyilatkozatban pedig több érdekes állítást is tett.

Amellett, hogy élesen támadta saját szövetségeseit, és kijelentette, hogy rengeteg áruló van a baloldalon, MÁRKI-ZAY AZT IS ELEJTETTE, HOGY BIGE LÁSZLÓ EGY ÖTMILLIÓ FORINTOS SZÁMLÁJUKAT MÁR KIFIZETTE, HELYESEBBEN ÁTUTALTA AZ ÖSSZEGET.

A baloldali politikus szerint ez teljesen legális. A miniszterelnök-jelölt azt is elárulta, hogy korábban EGY HATVANMILLIÓ FORINTOS KUTATÁST IS FINANSZÍROZOTT A BALOLDALI OLIGARCHA, MOST PEDIG EGY ÚJABB FELMÉRÉS KIFIZETÉSÉT KÉRTÉK TŐLE.

A műtrágyapiac nagyobb részét kezében tartó baloldali oligarcha minden bizonnyal finanszírozni fogja ezt a kutatást is, korábban ugyanis azt nyilatkozta, bármire ad pénzt, amit Márki-Zay Péter kér.

Bige László ellen októberben emelt vádat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség kétmilliárd forintos vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és vesztegetés vádja miatt. Az ügyészség szerint Bige visszaosztásos rendszerben értékesítette a műtrágyát, melyet saját üzemében leértékelt, majd teljes áron adott tovább. A gyanú szerint Bigének csaknem 800 millió forint ütötte a markát, melyet egy kedvezményezett kereskedő adott át neki.

BIGE LÁSZLÓRA BÖRTÖNBÜNTETÉST, KÖZÜGYEKTŐL ELTILTÁST ÉS PÉNZBÜNTETÉS KISZABÁSÁT INDÍTVÁNYOZTA AZ ÜGYÉSZSÉG, VALAMINT VAGYONELKOBZÁST A VESZTEGETÉSI PÉNZRE.

Emellett egy másik ügyben is érintett a baloldali oligarcha, szintén októberben a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 14 milliárd forintos bírságot állapított meg Bige cégével szemben, amiért kartellezett a műtrágyapiacon. – A magyar gazdáknak és a magyar fogyasztóknak is felbecsülhetetlen kárt okozott Bige László műtrágya-kartellezése – jelentette ki a vádakkal kapcsolatosan az agrárminiszter.

Nagy István szerint BIGE CÉGE A PIACI HELYZETÉT KIHASZNÁLVA MESTERSÉGESEN TARTOTTA DRÁGÁN A MŰTRÁGYA ÁRÁT ÉS MOST KORLÁTOZNÁ A GAZDÁKAT A HOZZÁFÉRÉSBEN.

 

bennfentes.net

 

Add tovább!

A nyúltolvaj Juszt László nyíltan megvádolta és megrágalmazta az ügyészséget és az Alkotmánybíróságot

Folyton okoskodik – Vona Gábornak mindenre van „öt oka” – Nevetséges, amit csinál