in ,

És még a HVG-nek áll feljebb!! – Perrel fenyegetőzik az Orbán-kivégzős interjút leközlő HVG vezetője

Jakus Ibolya, a HVG felelős szerkesztője hisztizve perrel fenyegette meg portálunkat, amiért a hetilapjában megjelent botrányos Konrád-interjút szemléző cikkünk szerinte az elejétől a végéig hazugság.

Perrel fenyegetőzik az Orbán-kivégzős interjút leközlő HVG vezetője

Jakus Ibolya, a HVG felelős szerkesztője hisztizve perrel fenyegette meg portálunkat, amiért a hetilapjában megjelent botrányos Konrád-interjút szemléző cikkünk szerinte az elejétől a végéig hazugság. Mint ismert, az ominózus HVG-interjúbanKonrád arról értekezett, hogyan kerülheti el Orbán Viktor, hogy a golyó által kivégzett Nicolae Ceausescu román diktátor sorsára jusson. A Jobbik nem határolódott el Konrádtól, a párt szóvivője szerint Konrád írói munkásságának a része, amit mondott. Az MSZP-től senki sem nyilatkozott érdemben, a DK-s Gréczy Zsolt pedig szűkszavúan annyit mondott: Orbánt demokratikus választáson kell megbuktatni. A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint Konrád György minden realitásérzékét elveszítette, és szánalmassá vált.

CSIBRA TIBOR – SUSÁNSZKY MÁTYÁS PÁL – SZECSKÓ PETRA – PestiSrácok.hu

Elképesztő, hogy a leszerepelt liberális világ egyik közismert alakja ilyen felháborító mondatokat enged meg magának. Konrád György láthatóan elveszítette minden realitásérzékét, és szánalmassá vált – így reagált a PestiSrácok-hu-nak Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója a botrányos Konrád-interjúra. Mint arról beszámoltunk, a csütörtöki HVG-ben megjelent interjúban Konrád György egykori SZDSZ-es alapítótag arról értekezett, hogyan kerülheti el Orbán Viktor miniszterelnök, hogy a golyó által kivégzett Nicolae Ceausescu sorsára jusson. A többek által írónak és szociológusnak tartott balliberális értelmiségi a lapnak arról beszélt:

Úgy látom, hogy nagyobb erő húzza a magyarokat is az Európai Unióhoz, mint a diktátoraikhoz. Rejtelmes mozgások egyszer csak oda vezethetnek, hogy a miniszterelnök, ha nem akar Nicolae Ceausescu sorsára kerülni, akkor önként elmegy valahova. Jóakaratú emberként azt kívánom, hogy Felcsútra menjen.

KONRÁD SZAVAI NEM BORÍTOTTÁK LÁNGBA AZ ORSZÁGOT. MÉG.

Mind a baloldali portálok, mind a pártok kínos némaságba temetkeztek Konrád forradalmi, likvidálást sejtető kijelentései nyomán. Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció szóvivője szűkszavúan úgy kommentálta Konrád szavait: „Orbán Viktort demokratikus választáson kell megbuktatni”. Bárándy Gergely (MSZP), a párt etikai bizottságának elnöke nem ért rá portálunknak nyilatkozni, ahogyan Mesterházy Attila is azt javasolta, inkább forduljunk kérdésünkkel a párt sajtóosztályához. Utóbbinál viszont nem kívánták kommentálni a HVG-ben megjelent kijelentést.

JOBBIK: KONRÁD GYÖRGY ÍGY IS AGGÓDHAT A DEMOKRÁCIÁÉRT

Az orbáni hatalomgyakorlás kísértetiesen hasonlít a diktatúrákra, a Jobbik azonban csakis demokratikus eszközök segítségével igyekszik legyőzni a Fideszt – közölte lapunk megkeresésére a párt szóvivője. Jakab Péter a terebélyesedő botrányról elmondta, hogy pártja Konrád György Orbán Viktorról szóló kijelentését az írói munkássága részének tartja, és álláspontjuk szerint Konrád ilyen módon is aggódhat a demokráciáért.

Jakus Ibolya; forrás: epiteszforum.hu

A HVG BEGYULLADT ÉS FENYEGET

Kerestük a HVG hetilap felelős szerkesztőjét, akitől azt szerettük volna megtudni, egyáltalán megjelenés előtt elolvassa-e az ő felelőssége alá tartozó cikkeket. Amennyiben igen, úgy nem vetődtek-e föl benne erkölcsi aggályok a Magyarország miniszterelnökének kivégzésére utaló sorok nyomán? Nem érezte-e szükségét elhatárolódni Konrád György lincselős, forradalmi hevületétől? Egyúttal afelől is érdeklődtünk volna, hogy a HVG egy ilyen interjú leközlése után is az első sorból üvölti-e, hogy Magyarországon vége a sajtószabadságnak és a demokráciának?

  • Válaszok helyett azonban Jakus Ibolya annyit mondott: portálunk utánközölt írása elejétől a végéig hazugság, amelyhez „legfeljebb a bíróságon” kíván bármit is hozzáfűzni. Hogy a cikkünkben szereplő szó szerinti idézetek miként lehetnek hazugságok, arra már nem válaszolt, ugyanis dühösen lecsapta a telefont.

VÉGEREDMÉNYBEN AZ ORBÁN-HÁZASPÁR KIVÉGZÉSÉRE UTALT

Elmélyítve a különösen erősre sikeredett hasonlatot, érdemes felidézni Nicolae Ceausescu román diktátor és felesége Elena 1989. december 25-ei kivégzését. Az analógiák alapján, ha Orbán Viktor nem akar úgy járni mint a román diktátor-házaspár, először is óvakodnia kell minden kommunista utódpárti politikustól. Ilyen politikusoktól és értelmiségiekből jócskán akad Konrád György egykori kedvenc pártja, az SZDSZ és a ma még túléléséért küzdő MSZP berkein belül. A Ceausescu elleni rögtönítélő bíróság felállítására ugyanis Ion Iliescu, a román kommunista párt akkori politikusa adta ki a parancsot. Iliescut a kommunista utódpárt színeiben kétszer is az ország elnökévé választották. Konrád Györgynek tehát először egy exkommunistát kellene kerítenie Orbán Viktor elítéltetésére. Ne feledkezzünk meg természetesen arról sem, hogy Konrád eszerint nem kímélné Orbán Viktor feleségét sem.

CEAUSESCU MOST IS NYERNE A VÁLASZTÁSOKON

Nicolae Ceausescut az egy nap alatt lezavart tárgyaláson az ügyészség azzal vádolta, hogy hátráltatta a kórházak gyógyszerellátását, éheztette a lakosságot, falvakat rombolt le és a parasztoktól elvette a terményt. Konrád György az analógia fényében nyilván rendelkezik olyan információkkal, amelyekben bizonyítást nyer, hogy Orbán Viktor falvakat romboltatott le, a kommunista Románia életszínvonalára züllesztette az országot, miközben a magyar lakosságot általános éhség sújtja. Mint az közismert. Azzal azonban a magyar miniszterelnök kivégeztetését meglebegtető Konrád György sem számol, hogy jelenleg Nicolae Ceausescu a románok megítélése szerint jó vezető volt, és valószínűleg jó eredményt érne el, ha elindulna a választásokon.

KORÁBBAN KONRÁD MÉG KÉRT

A balliberális értelmiség erkölcsi nagyapja újabban előszeretettel osztja ki a magyar miniszterelnököt a Soros-kampány miatt, amely szerinte antiszemita tartalmat hordoz. Ezúttal azonban láthatóan túltolta a dolgot, korábbi Orbán Viktorhoz írt nyílt levelében ugyanis még csak a távozását kéri a miniszterelnöknek, a Soros-plakátkampány miatt. Akkor így fogalmazott,

Ön húsz évvel ezelőtt lett kormányfő, tizenegy évet töltött hatalomban, vagy annak a közelében. Nem volt elég? Meggyőződésem, hogy a rendszerváltozás óta Ön volt a legkártékonyabb magyar politikus. Senki másnak nem sikerült annyi megalapozatlan állítást és igaztalan rágalmat felhalmoznia, Ön a bajnok. A legderekabb hazafias cselekedete az lenne, uram, ha lemondana az állásáról. Nyugdíjas éveiben szórakozzon a játék-vonatocskájával meg a stadionkájával, és rugdossa egyedül a labdát az üres kapuba.

A Soros Györgyöt csak mint filantróp üzletemberként, Széchenyi Istvánhoz mérhető jótevőként emlegető Konrádnak a pénzemberhez fűződő kapcsolata sokkal mélyebb természetű, mint azt elsőre sejtenénk. Ha hihetünk a balliberális megmondóember állításának, akkor a Soros-alapítvány ötlete valójában Konrád Györgynek köszönhető. Az ellenzékinek beállított Konrád ugyanis hogy-hogy nem New Yorkban sétafikálhatott és unatkozhatott a ’70-es években, annyira elnyomta őt a kommunista párt. Erről a kalandjáról így számolt be:

A 70-es évek végén egy New York-i vacsorán találkoztam Sorossal. Mindketten unatkoztunk, ezért beültünk valahová a Broadway-en diskurálni. Elmondta, hogy támogat balettkart, zenekart, művészeket, kiállításokat, de nem tudja biztosan, értelmesen költi-e el a pénzét. Azt mondtam neki, hogy a magyar valódi kultúra támogatására értelmesen adakozhatna. Mellesleg Eörsi István és Litván György hasonlókat javasoltak neki. Később kialakult, hogy a támogatás legjobb formája egy alapítvány létrehozása volna, ennek az élére én ajánlottam – nem sok habozás után – Vásárhelyi Miklóst. Sem az alapítvány működtetésében, sem haszonélvezetében nem akartam aztán részt venni, de Soros egyszer-egyszer meglátogatott csobánkai bérelt házamban.

Érthető, ha Konrád apatigrisként védelmezi, amit Soros György pénzén idehaza a balliberális holdudvar úgymond létrehozott. Akár Orbán Viktor és hitvese lelövetése árán is. Persze, „jóakaratú emberként” azért jobban örülne annak, ha Orbán visszavonulna.

Fotó: MTI/EPA/Markus Scholz
(pestisracok.hu)

Toleráns liberálisok: Orbán Viktor golyó általi kivégzéséről ábrándozik Konrád György

Nyílt levél Konrád Györgynek, aki Orbán Viktor golyó általi kivégzését tartaná szükségesnek