in ,

Toleráns liberálisok: Orbán Viktor golyó általi kivégzéséről ábrándozik Konrád György

Akkor kerülheti el a golyó által kivégzett Nicolae Ceausescu román diktátor sorsát Orbán Viktor, ha önként elmegy valahová

Akkor kerülheti el a golyó által kivégzett Nicolae Ceausescu román diktátor sorsát Orbán Viktor, ha önként elmegy valahová – osztotta meg gondolatait a HVG-vel Konrád György volt SZDSZ-s író. Igen, jól értik: az élemedett korú ember a hivatalban lévő magyar miniszterelnök meggyilkolásáról fantáziál, és ennek egy balliberális médium kiemelt felületet ad. 

Interjút adott a HVG-nek Konrád György író, a bukott SZDSZ egykori szekértolója. Konrádnak kétségtelen érdemei vannak abban, hogy sületlen tanácsaival segítette a szélliberális párt mihamarabbi kimúlását. Azonban amióta ez az örömteli esemény bekövetkezett, nemhogy visszavonult volna alkotói magányába búsongani, inkább egyre-másra adja a hülyébbnél-hülyébb interjúkat. Most épp a HVG-nek. Amelyben a következőket bírta mondani:

Úgy látom, hogy nagyobb erő húzza a magyarokat is az Európai Unióhoz, mint a diktátoraikhoz. „Rejtelmes mozgások egyszer csak oda vezethetnek, hogy a miniszterelnök, ha nem akar Nicolae Ceausescu sorsára kerülni, akkor önként elmegy valahova. Jóakaratú emberként azt kívánom, hogy Felcsútra menjen.”

Aki nem tudná: Ceausescu román diktátort az 1989-es forradalom idején golyó általi halálra ítélték, és kivégezték. Tehát Konrád most arra ad kvázi „tanácsokat” Magyarország miniszterelnökének, hogyan kerülheti el a likvidálást. Hogy mindez a balliberális média egyik zászlóshajójában nyomtatásban megjelenhet – az ordító botrány, gyalázat. 

Az élemedett korú, és a jelek szerint kétségbeejtő szellemi állapotba került Konrád arról is beszélt, hogy ő beszélte rá annak idején Sorost, hogy támogassa Orbánt, ám ez csak „csekélyke téma” volt az amerikai milliárdossal folytatott beszélgetésein. (Hiszen Konrád és Soros is olyan nagy ember, hogy Orbánnál fontosabb témák érdeklik őket… – A szerk.) Konrád azt állította, már 1989-ben átlátott Orbánon. Nagy Imre újratemetése kapcsán arról mesélt:

Tudtam, hogy abban állapodtak meg a Történelmi Igazságtétel Bizottsággal, hogy a kelet-európai diktatúrákban élők védelmében most még nem hozza szóba az orosz csapatok kivonását, de megszegte a megállapodást. Felelőtlen volt, mert felejthetetlenné akarta tenni magát.

TELJES SZELLEMI LEÉPÜLÉS

Hogy valami nem kerek Konrád Györgynél, azt már az elmúlt időszak (évek, évtizedek) interjúi is mutatták. Legutóbb júliusban a Magyar Narancsnak például arról regélt, hogy a Soros-kampány zsidózás. Mint fogalmazott:

Itt a zsidókat szidják. Egy pillanat alatt, ösztönösen ez jut az eszükbe, mert tudják, milyen volt a stílusa, az apparátusa a háború előtti zsidóellenességnek. Senki nem gondolhatja, hogy a zsidók naiv módon nem veszik észre, hogy róluk van szó. Róluk van szó, nemcsak Sorosról, hanem különféle zsidókról.

Konrád normálisnak tartaná, ha megbüntetnék Magyarországot a civiltörvény és a lex CEU miatt, és megvonnák az uniós támogatásokat. Tavaly januárban pedig az atv.hu-nak arról áradozott, hogy Soros György legalább akkora jótevője Magyarországnak, mint Széchenyi István volt…

Vezető kép: atv.hu
(pestisracok.hu Pilhál Tamás)

A csehek is durván beszóltak Brüsszelnek – Prága is beolvasott Brüsszelnek a kvótaper miatt

És még a HVG-nek áll feljebb!! – Perrel fenyegetőzik az Orbán-kivégzős interjút leközlő HVG vezetője