in ,

Jó hír a magyaroknak! Esik szét a HVG! Távozik Dezső András is

Remek hírek

A hír pikantériája, hogy most a 24.hu-t fogjuk idézni, olyan jó ezt olvasni: 

 

Távozik Nagy Iván Zsolt, a Hvg.hu felelős szerkesztője és Dezső András újságíró is.

 

Az év második felétől távozik a Hvg.hu éléről Nagy Iván Zsolt felelős szerkesztő, és felmondási idejük letöltése után Windisch Judit és Rovó Attila rovatvezető is. Továbbá elhagyja a HVG szerkesztőségét Dezső András, a lap egyik meghatározó munkatársa – közölte a HVG kiadója.

Azt írták, hogy a távozó kollégák pótlására a kiadó megteszi a szükséges lépéseket. A hvg.hu és a hvg360 vezetését átmenetileg Gergely Márton, a hetilap felelős szerkesztője veszi át július 1-jétől, és így a HVG kiadványainak megbízott főszerkesztője lesz az integrációs folyamat lezárulásáig. A HVG vezetősége döntött a hetilap, a hvg.hu és a hvg 360 szerkesztőségi integrációjának felgyorsításáról. Az alapelvek kidolgozása a napokban kezdődött, a pontos működési rend kialakítására a következő hónapokban kerül sor, olvasható a közleményben.

A Media1 azt írta, hogy a távozások „összefüggésben vannak a Magyar Péter-ügy kapcsán felmerülő szervezeti problémákkal”. Emlékezetes, hogy Magyar lepropagandistázta Dezső Andrást, amiért a portál munkatársa megszerezte azt a rendőrségi jelentést, ami Magyar és felesége, Varga Judit akkori igazságügyi miniszter veszekedéséről szólt. A lap erről csak azután tett közzé cikket, hogy megjelent Magyar Dezsőt támadó bejegyzése.

A Media1 cikke szerint Rovó és Windisch is a 444.hu-hoz igazol. Rovó a Média1-nek azt mondta: „Tényleg voltak szervezeti problémák, de nem kell semmi nagyra gondolni, hanem például arra, hogy nem mindig volt egyértelmű, hogy milyen felelősségi és feladatkörei vannak egy rovatvezetőnek.” Megjegyezte, hogy voltak a Magyar-ügyben szakmai álláspontbeli különbségek és ezzel kapcsolatos beszélgetések, de ez természetes, és a távozásával kapcsolatos döntésében nem csak ez játszott szerepet.

 

(24.hu)

 

 
 


     


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!


 

A rágcsálóirtó Herényi Károly Orbán Viktort kóstolgatja – Köhög a bolha

Trombitás Kristóf libsi csicskító írása: azért gyűlölnek minket, mert sikeresek vagyunk és igazunk van