in , ,

Erős sivalkodásba kezdett a Guardian – A Guardian szerint az EU legnagyobb problémája a nacionalista és fundamentalista Orbán lesz

Sokkal keményebb dió lehet az EU-nak a Brexitnél, hogy a keleti tagállamai nyíltan, felvállaltan tiporják a nyugati értékeket és elveket – állítja a The Guardian publicistája

A Guardian szerint az EU legnagyobb problémája a nacionalista és fundamentalista Orbán lesz

Sokkal keményebb dió lehet az EU-nak a Brexitnél, hogy a keleti tagállamai nyíltan, felvállaltan tiporják a nyugati értékeket és elveket – állítja a The Guardian publicistája, hozzátéve, hogy a svéd és az olasz választásokon is előre törhetnek a populisták, miközben a német kormány megalakulására még akár márciusig is várni kell.

Ismét felmondták a kötelező  házifeladatot, ezúttal a The Guardian hasábjain. A HVG.hu által ismertetett cikk írója, Jon Henley ugyanis állítja, a Brexitnél is nagyobb problémája lesz az EU-nak a magyarországihoz hasonló politikai pártok megerősödése 2018-ban. A szerző egyebek mellett a cikkben felvázolja hogyan is indult a 7-es cikkely szerinti eljárás Lengyelországgal szemben, illetve hazánkkal szemben a CEU miatt.

Henley populistának, fundamentalistának  és nacionalistának bélyegzi Jaroslav Kaczynskit és Orbán Viktort, amiért a keresztény értékek visszaállításáról, a meggyengült Európa meggyógyításáról, és a muszlim invázióról mernek beszélni.

A cikk szerint az EU-t továbbá nyugtalaníthatja, hogy a svéd és olasz választásokon is előretörhetnek az euroszkeptikusok-populisták, miközben a német kormány megalakulása akár márciusig is elhúzódhat.

Forrás: HVG.hu/The Guardian; fotó: politico.eu
(pestisracok.hu)

De szép stadion! Ja, nem. – 70 éves gimnáziumot újítanak fel 5 milliárd forintból Csepelen

Lovas István – Nemzetközi bojkottfelhívás az osztrák kormány ellen