in

De szép stadion! Ja, nem. – 70 éves gimnáziumot újítanak fel 5 milliárd forintból Csepelen

A szomszédos Soroksáron pedig új rendőrkapitányságot építenek és befejezik a helyi plébániatemplom 2000-ben megkezdett munkálatait összesen 1,4 milliárd forintból.

70 éves gimnáziumot újítanak fel 5 milliárd forintból Csepelen

A szomszédos Soroksáron pedig új rendőrkapitányságot építenek és befejezik a helyi plébániatemplom 2000-ben megkezdett munkálatait összesen 1,4 milliárd forintból.

5 milliárd forinttal támogatja a kormány a fővárosi csepeli Jedlik Ányos Gimnázium teljes körű felújítását – derül ki a Magyar Közlöny szerdai számából. Az 1945-ben a magyarországi bencés rend által alapított iskola épületét 1952-ben adták át, mára alapos felújításra szorul. Ennek az igénynek tesznek eleget az év végén bejelentett támogatással.

 

Soroksáron rendőrkapitányság épül és templomot újítanak fel

Emellett a finanszírozást bejelentő kormányhatározatban a Csepel mellett, a Duna keleti partján fekvő Soroksár is jelentős forrásokat kapott. A dél-pesti kerületben 1 milliárd forintból új rendőrkapitánysági épületet alakítanak ki a hatásosabb bűnmegelőzés érdekében.

 

A Szent István Király Plébániatemplom (panoramio.com)

A több mint 22 ezer fős Soroksáron ezen felül közel 400 millió forinttal támogatják a Soroksár-Újtelepi Fatimai Szűzanya tiszteletére épült Szent István Király Plébániatemplom paplakja és zarándokháza munkálatainak befejezését is. A 6,5 méter magas aranyozott Mária-szoborról ismert, 41 méter magas tornyú egyházi épületet 2000-ben kezdték el építeni, már több mint 15 éve használatban van.
(magyarepitok.hu)

Akkor most hány magyar él Londonban? – Hát nem annyi, amit a libsik állítanak

Erős sivalkodásba kezdett a Guardian – A Guardian szerint az EU legnagyobb problémája a nacionalista és fundamentalista Orbán lesz