in ,

Egy normális hang: Babiš még Lengyelország megsegítésére sem küldene katonákat

„Semmi esetre sem küldeném gyermekeinket és asszonyaink gyermekeit háborúba” – tette hozzá a volt kormányfő.

Andrej Babiš cseh elnökjelölt nem küldene cseh katonákat a balti államok vagy Lengyelország megsegítésére, amennyiben támadás érné őket – ezt válaszolta a volt kormányfő a cseh közszolgálati televízió vasárnap esti vitaműsorában a műsorvezető kérdésre.

„Nem, biztosan nem. Én békét akarok, nem háborút.

Semmi esetre sem küldeném gyermekeinket és asszonyaink gyermekeit háborúba”

 jelentette ki Andrej Babiš a műsorvezető által hipotetikusnak nevezett kérdésre válaszolva. Tisztán elméleti kérdésről van szó, a legfontosabb dolog megakadályozni a háborút – tette hozzá a volt kormányfő.

Később a politikus megváltoztatta a véleményét

Andrej Babiš később a Twitteren módosította álláspontját, és leszögezte: a Csehország által is aláírt NATO-szerződést ő is betartaná. „Nem akartam válaszolni a Lengyelország vagy a balti államok megtámadását feszegető hipotetikus kérdésre.

Meggyőződésem, hogy erre nem kerül sor, nem tudom elképzelni.

A világ vezető politikusainak feladata megakadályozni a háborút” – fejtette ki a Twitteren. „Ha valóban sor kerülne a támadásra, természetesen betartanám az 5. cikkelyt. Ez nem vitás” – szögezte le a politikus, módosítva a televíziós vitában elhangzott kijelentését.

(MTI)

 

 

 

 

[pj-news-ticker]

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

Ezen a képen látható egy kutya, meg egy aranyos tacskó

Na, végre! Fellebbezett a Minority SafePack (MSPI) kezdeményező bizottsága hétfőn az Európai Bizottság (EB) elleni eljárása keretében