in

Donald Trump máris fontolgatja, hogy újraindul a 2024-es elnökválasztáson

fontolóra veszi, hogy induljon a 2024-ben esedékes amerikai elnökválasztáson

– Nem alapítunk új pártot. Miénk a Republikánus Párt, amely egységes lesz és erősebb, mint valaha – mondta Donald Trump volt amerikai elnök vasárnap, a Konzervatív Politikai Akciócsoport (CPAC) nevű szervezet éves konferenciáján a floridai Orlandóban.

A republikánus politikus – aki első nyilvános beszédét tartotta a Fehér Házból való távozása óta – álhírnek nevezte az új párt alapításával kapcsolatos találgatásokat. – Nem alapítok új pártot, ez álhír volt. Nem lenne zseniális? Indítsunk egy új pártot, és osszuk meg a szavazatainkat, hogy soha ne nyerhessünk. Nem, ez nem érdekel minket – fogalmazott Trump. – Ma itt állok önök előtt, hogy kijelentsem: az a hihetetlen utazás, amelyet négy évvel ezelőtt együtt kezdtünk el, még korántsem ért véget. A büszke, szorgalmas amerikai hazafiak mozgalma csak most kezdődik, és a végén mi győzünk! – mondta lelkesedéstől fűtve a volt elnök, aki nem zárta ki, hogy 2024-ben elindul az elnöki pozícióért folyó versenyben.

– Ki tudja, akár úgy is dönthetek, hogy harmadszor is megverem őket

– nyilatkozta a volt elnök. Donald Trump azt jósolta, hogy a Demokrata Párt hervasztó vereséget fog szenvedni a félidős választásokon, és 2024-ben biztosan elveszíti a Fehér Házat. A volt elnök továbbra sem hajlandó elismerni a vereségét, és megismételte azt az állítását, hogy ő nyerte meg a 2020-as választásokat. A demokratákra utalva Trump úgy fogalmazott, hogy „valójában, mint tudják, éppen elvesztették a Fehér Házat”.

 

A volt elnök élesen támadta utódja, Joe Biden számos intézkedését. – A modern amerikai történelem összes elnöke közül Bidennek volt a legtragikusabb első hónapja – fogalmazott Trump.

– Mindannyian tudtuk, hogy a Biden-adminisztráció rossz lesz, de egyikünk sem tudta elképzelni, hogy ennyire rossz lesz, és hogy ennyire balra mennek – tette hozzá. A jóval több mint egy órán át tartó beszédében Trump kritikákat fogalmazott meg a Biden-kabinet tevékenységéről például a bevándorlás, a pandémia, a kereskedelem és a transzneműek jogaival kapcsolatban is. A Joe Biden vezette adminisztrációt munkahely-, család-, határ-, energia-, nő- és tudományellenesnek nevezte.

Trump felszólította támogatóit, hogy vegyék komolyan a járványellenes küzdelmet.

– Mindenki menjen el, és oltassa be magát!

– fogalmazott a volt elnök, aki cáfolta utódja korábbi állítását, miszerint az Egyesült Államok – annak hivatalba lépése előtt – nem rendelkezett vakcinával. – Joe Biden csak az általunk bevezetett tervet hajtja végre, és ha becsületes médiánk lenne – ami nincs – akkor ezt hangosan és egyértelműen jeleznék – mondta a volt elnök. Donald Trump az előadásában név szerint felsorolta azokat a republikánus képviselőket és szenátorokat, akik az elítélése mellett szavaztak az alkotmányos felelősségre vonási eljárásban (impeachment). – Nem lehetnek olyan vezetőink, akik nagyobb szenvedéllyel vetik bele magukat amerikai honfitársaik elítélésébe, mint a demokraták, a média, vagy a radikálisok elleni küzdelembe! Szabaduljunk meg tőlük! – követelte a volt elnök.

 

Trump republikánusok közötti népszerűségét mutatja annak a közvélemény-kutatásnak az eredménye is, amelyet a konferencia közben készítettek. Az eredmény szerint – egy esetleges előválasztáson – a válaszadók 55 százaléka voksolna a volt elnökre. Ron DeSantis floridai kormányzóra a szavazók 21, Kristi Noem dél-dakotai kormányzóra pedig négy százalékuk szavazna. A résztvevők közül tízből csaknem heten azt mondták, hogy szeretnék, ha Donald Trump 2024-ben is indulna az elnökválasztáson.

 

 

(magyarnemzet.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Kötter Tamás: a Momentum nem kormányzásra, leszámolásra készül

Orbán Viktor az asztalra csapott – Kilátásba helyezte a Néppártból való kilépést Orbán Viktor.