in

Csintalan: „Hálás vagyok Novák Katalin köztársasági elnök döntéséért” – a Hunnia perek utolsó három érintettje is elnöki kegyelmet kapott

CSINTALANT CSÜTÖRTÖKÖN FOGADTA NOVÁK KATALIN, AZ EGYKORI POLITIKUS AZÉRT FORDULT A KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKHÖZ, HOGY KEGYELMET KÉRJEN A VÁDLOTTAKNAK.

Pénteken engedték szabadon a 15 éve tartó Hunnia perek utolsó három érintettjét, akiket Csintalan Sándor egykori szocialista politikus megveretésével kapcsolatban ítéltek el.

 

Csintalan Sándor úgy fogalmazott: az elhúzódó eljárás bőven elég büntetés volt az elkövetőknek, és nem szeretné, hogy a gyerekeik apa nélkül nőjenek fel.

 

Szabadulása után a Magyar Nemzetnek nyilatkozott Szücsi Frigyes és Tián Csaba.

Szücsi úgy fogalmazott, hálás Novák Katalinnak a köztársasági elnöki kegyelemért és ha lehetősége lesz rá szeretne beszélni Csintalan Sándorral is.

A köztársasági elnök az áprilisi pápalátogatással egy időben mások mellett kegyelmet adott a Hunnia-perekben akkor már jogerősen elítélteknek is, köztük Budaházy Györgynek, akik esetében a szabadságvesztés felfüggesztéséről döntött.

A Hunnia-ügy Magyarország első olyan rendőrségi és bírósági ügye, amelyben a hatóságok a vádlottakat bűnszervezetben elkövetett terrorcselekmények elkövetésével vádolták.

A vád szerint a csoport tagjai 2007 és 2009 között hajtottak végre Molotov-koktélos támadásokat az akkori szocialista–liberális kormánytöbbség tagjainak ingatlanjai ellen, valamint bántalmazhatták az egykori szocialista politikust, Csintalan Sándort.

 

 

(magyarnemzet.hu)

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Irány az EU! Ukrajnában délután ötig nem beszélhetsz magyarul!

Pilhál György: Koncz Zsuzsa nem érzi jól magát a mai Magyarországon, ahogyan azt a liberális médiumok jóvoltából tőle magától tudjuk