in , ,

Mindenki Orbán Viktor után rohant a hetedik emeletre

A helyszínen dolgozó újságírókat kizárólag Orbán Viktor magyar miniszterelnök szavai érdekelték az Európai Parlament épületében.

Több olasz lap is beszámolt arról a szituációról, amikor hiába érkeztek egymás után a neves politikusok az Európai Parlament épületébe, az újságírókat egyikük sem érdekelte, mindenki a hetedik emeletre rohant, hogy meghallgassa Orbán Viktor magyar miniszterelnök szavait.

A kormányfő többek között azt mondta:

akármilyen ötletek látnak is napvilágot az uniós migrációs csomaggal kapcsolatban, a menekültügyi eljárás ideje alatti uniós tartózkodás kérdését meg kell válaszolni. Ez a vörös vonal. Ha ez a pont nem teljesül, minden más megoldatlan marad.

Az Il Giornale arról kérdezte Orbán Viktort, hogy Mario Draghi korábbi olasz miniszterelnök lehetne-e az Európai Bizottság következő elnöke, amire a kormányfő azt felelte, nem tudja, de tiszteli őt és jó embernek tartja. A lap szerint ez kevés, de jelentős szó, különösen, ha egy olyan „szélsőjobboldalinak tartott” politikustól érkezik, mint a magyar kormányfő.

 

 

(Mandi)

 

 

 
 

 

      


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!


 

Hivatalos: a magyar családok kapják a legolcsóbb áramot és gázt Európában

Elindult a legjobb főpolgármesterjelölt kampánya – Szentkirályi Alexandra: itt az idő, hogy kikapcsoljuk a Gyurcsány-showt Budapesten