in ,

Meg sem lepődünk – Adatkezelési botrány: Gyurcsányék is azzal a céggel dolgoztatnak, amely felbukkant Magyar Péter mozgalma mögött

Gyurcsány Ferenc pártja is azzal a céggel dolgoztat, amelynek nevét Magyar Péter mozgalmának adatkezelési botrányában ismerhette meg a közvélemény.

Gyurcsány Ferenc pártja is azzal a céggel dolgoztat, amelynek nevét Magyar Péter mozgalmának adatkezelési botrányában ismerhette meg a közvélemény. Ez derül ki a Demokratikus Koalíció honlapján megtalálható tájékoztatóból, eszerint ugyanis részben az Estratos Digital GmbH. végzi a párt adatkezelését. Ráadásul a Bajnai Gordon nevével fémjelzett DatAdat-céghálóba sorolható Estratos a DK plusz nevű mobilalkalmazás adatvédelmi tájékoztatójában is fellelhető.

 

Az Estratos Digital GmbH.-ra Magyar Péter mozgalmának egyre szövevényesebbé váló adatkezelési botránya irányította rá a közfigyelmet. Mint arról beszámoltunk, Magyar mozgalmának honlapján, a Talpramagyarok.hu-n közzétettek egy adatvédelmi tájékoztatót, amelyben mások mellett szerepelt az Estratos Digital GmbH. és a Lundadonate.org. A vállalkozásokban közös, hogy mindkettő a Bajnai Gordon-féle datadatos körhöz kapcsolható, no meg az, hogy miután ezt megírtuk, néhány óra múlva mindkét cég neve eltűnt Magyar Péter mozgalmának internetes adatvédelmi tájékoztatójából.

További Belföld híreink

  • Telitalálat! Pár órával a Magyar Nemzet cikke után Magyar Péterék eltüntették a honlapjukról a datadatos szálat

Az ügy rövid úton újabb fordulatokat vett. Először maga Magyar Péter állt a Magyar Nemzet kamerája elé, és arról beszélt, hogy egy másik szervezettől vették át a dokumentumot. Mint mondta: „Valakitől kaptunk egy adatvédelmitájékoztató-mintát, és azt kitettük. Ennyi történt. Nem akartunk érte külön fizetni.” Hamarosan kiderült az is, hogy a Talpramagyarok.hu adatkezelési tájékoztatójának pdf-változatában Bárdos Barnabás neve szerepel a szerző rubrikában. És hogy kicsoda Bárdos? Ő volt a korábban a baloldali tüntetéseken rendszeresen feltűnő színész-aktivista, Molnár Áron által alapított mozgalom, a noÁr pénzügyekért felelős menedzsere. Talán nem meglepő, hogy a mozgalom adatkezelését is részben a DatAdat végezte.

A jelek szerint tehát akárhová nézünk a baloldalon, szinte mindenütt a Bajnai-féle céghálózat jön szembe.

Éppen ezért fontos megjegyezni, hogy az elmúlt években a DatAdat a baloldali kampányok visszatérő szereplője volt. Olyannyira, hogy a 2022-es választás körüli időszakban közvetetten és közvetlenül több mint 1,8 milliárd forintnyi, külföldről guruló dollár landolt a DatAdat-cégcsoportnál.

Azt ugyanakkor még homály fedi, hogyan is áll Magyar mozgalma az adatkezeléssel. Ha az Estratos nem végez ilyen tevékenységet a baloldal új szereplőjének, akkor vajon ki látja el ezt a feladatot?

 

 

(magyarnemzet.hu)

 

  


 


     


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!


 

Huth Gergely: félre kell tenni az egyéni érdekeket, és meg kell védeni az önkormányzatokat a hiénáktól!

Már menekül a lator: menekül a sajtó elől Karácsony Gergely