in ,

Kiderült: Az ellenzék akciói nem részei a magyar belpolitikának

Orbán Balázs államtitkár a Hír TV Magyarország élőben című műsorában beszélt az ellenzéki mozgalmakról

Orbán Balázs államtitkár a Hír TV Magyarország élőben című műsorában beszélt az ellenzéki mozgalmakról, amelyben azt monda, hogy azokban nincs semmi újdonság, az ugyanúgy nemzetközi import, mint a Soros-szervezetek tevékenykedése. Az államtitkár beszélt a brexitről is.

 

Orbán Balázs a nap hírére, a brexit megállapodás bukására, és a Theresa May elleni bizalmatlansági indítványra reagált a Hír TV Magyarország élőben című műsorában – írja a Magyar Idők.

Itt azt mondta, hogy

előreláthatóan a britek folytatják a kilépési folyamatot, a magyar kabinet pedig figyeli az eseményeket, hisz a brit nép döntését tiszteletben kell tartani. Hazánk a „fair brexitben” érdekelt. Ez nem lehetetlen, de egyre nehezebb, az A terv bukni látszik.

Orbán Balázs magyar jogász, politológus, okleveles kodifikátor, egyetemi oktató, kutató, intézetigazgató, politikus, miniszterhelyettes, parlamenti és stratégiai államtitkár
Fotó: Polyák Attila – Origo

Hozzátette, március 29. után már nem lesznek jelen a britek az európai politikában, és mivel egy komoly európai választás várható, ez hatványozottan érint minket is a brexit után. Az államtitkár emlékeztetett, hogy Orbán Viktor miniszterelnök volt az egyetlen európai politikus, aki aktívan kampányolt a maradás mellett. Ha az EU 2015-öt megelőzően máshogy viselkedett volna a britekkel, elképzelhető, hogy sosem hagyták volna el a közösséget a szigetország lakói – véli az államtitkár.

Orbán Balázs arról is beszélt a műsorban, hogy az erőszakos ellenzéki mozgalmaknak nincs közük a magyar belpolitikához, ez ugyanúgy nemzetközi import, mint az NGO-k tevékenysége. Konkrét ügyeket ezért sem említenek, „általában” kritizálják a kormányt, és nem riadnak meg a politikai nyugalmat megzavaró, destabilizáló akcióktól sem,mutatott rá, hozzáfűzve, hogy a magyar társadalom többsége azonban józan, és ebbe bele lehet érteni az ellenzék többségét is.

(origo.hu)

 

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

      Kubatov: a Soros-szervezetek mindenhol erőszakkal törnek a hatalomra

      A Jobbik az utolsókat rúgja – Tovább bomlik a Jobbik: most alapító tagok távoztak Veszprémből