in ,

Akcióban az ellenzék – Hivatalos: leállt a Modern Városok Program Érden

Két hétig se bírta a pályázati csoport új vezetője

Káosz az érdi polgármesteri hivatalban: alig másfél héttel a kinevezése után felmondott a pályázati csoport vezetője. A közbeszerzési csoportban senki nincs, aki jogosítvánnyal rendelkezne a közbeszerzések lefolytatásához. Gyakorlatilag leállt a Modern Városok Program végrehajtás Érden.

 

Képtalálatok a következőre: érd polgármesteri hivatal

Tegnap óta dr. Konkoly Zita Érd új jegyzője, akinek egyből nyakába szakadtak a hivatali gondok. Eddig is megfeszítve dolgoztak a polgármesteri hivatal munkatársai, most viszont lehetetlen lesz a munkafolyamatok elvégzése. Az új jegyző kinevezésével megüresedett a közbeszerzési csoport vezetői státusza. Konkoly személyében az egyetlen köztisztviselő távozott a csoportból, akinek megvoltak a jogosítványai a közbeszerzések lefolytatásához. Ez azt jelenti, hogy Érden jelenleg nem csak új közbeszerzéseket nem tudnak kiírni, de a folyamatban lévőket sem tudják lezárni – persze a hatályos jogszabályoknak megfelelően.

De ezzel nincs vége a bajok sorának… Tegnap ugyanis felmondott és ma már be sem ment dolgozni a pályázati csoport alig másfél hete kinevezett vezetője. Információink szerint távozását a vezetőség hamis ígéreteivel és a polgármesteri kabinet, különösen a kabinetfőnök agresszív viselkedésével, a szakmai munkát gátló kézi vezérléssel indokolta. Úgy tudjuk, a minden szakmaiságot nélkülöző, csak a haveri cégek helyzetbe hozását erőltető, korrupciógyanús ügyek vállalhatatlanok voltak számára.

A káosz a polgármester közvetlen környezetét sem kerülte el: másfél héttel ezelőtt ugyanis a polgármesteri titkárság vezetője is felállt. Információink szerint március végéig szólt a kinevezése, de nem tudott azonosulni a hivatalban eluralkodó légkörrel, a fenyegetésekkel, ordibálásokkal, valamint azzal, hogy a jelenlegi vezetésnek a város fejlesztése helyett egy cél lebeg a szeme előtt: kriminalizálni mindenkit, akinek tevőleges köze volt az elmúlt 13 év fejlesztéseihez. A titkárságvezető személyében egy több mint 40 éves köztisztviselői gyakorlattal rendelkező szakembert vesztettek, aki még az SZDSZ-es megyeelnök titkárságát is vezette.

Az elmúlt öt hónap gyakorlatilag a rombolásról szólt Érden. A káosz most elérte a polgármesteri hivatalt, aminek a gördülékeny, feszültség mentes működése elengedhetetlen a város biztonságos fejlődéséhez. Tizenhárom évig ezt semmi nem veszélyeztette, de a békeéveknek ezennel vége.

(erdioldal.blog.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Felébredtek az osztrákok, katonákkal védenék a határokat

Ennyit az elvándorló magyarokról! Már jönnek haza! Íme a számok!