in ,

Egy igazán remek hír! Érden is repedezik a baloldali összefogás!

Az érdi baloldali összefogás képviselői maguk is meglepődtek

Az érdi baloldali összefogás képviselői maguk is meglepődtek azon, hogy egy helyi szinten szimbolikus ügyben, mint az Érdi Sport Kft. ügyvezető igazgatójának a megválasztása, megrepedt az egység. Csőzik László baloldali polgármester jelöltje ugyanis nem kapta meg a szükséges többséget. Az ügy érdekessége: a titkos szavazás után mindegyik ellenzéki párt azt állította, hogy igennel szavazott.

Sima ügynek induló titkos szavazás korbácsolta fel a kedélyeket Érden a mai közgyűlés után. Az érdi közéletben szimbolikus ügynek tekinthető az Érdi Sport Kft. ügyvezető igazgatójának megválasztása. A szavazás során – a legnagyobb baloldali megdöbbenésre – kisebbségben maradt Csőzik László baloldali polgármester, miután jelöltje nem kapta meg a szükséges többséget. Eddig a polgármesterrel együtt a 18 taggal rendelkező testületben a baloldalnak 11 szavazata volt, most viszont a titkos szavazáson kilenc igen, két nem és hét tartózkodás mellett Csőzik jelöltje alulmaradt.

A Magyar Nemzet úgy tudja: a titkos szavazás után az ellenzéki pártok között megkezdődött az egymásra mutogatás, ugyanis pártonként két-két jelölttel rendelkeznek, így szinte biztos, hogy valamelyik párt két tagja nemmel voksolt, feltehetően arra számítva, hogy a jobboldal megszavazza a jelöltet.

A fentiek tükrében úgy látszik, hogy bomlásnak indult a szivárványkoalíció, méghozzá olyannyira, hogy kiderült, egymás között sem az őszinte beszéd hívei. Információnk szerint Csőzik a jövő hétre újabb közgyűlést hívott össze, amelyen megpróbálja újból átvinni a javaslatát az ügyvezető igazgató személyére vonatkozóan, mint ahogy azt is, hogy a szerinte nehéz anyagi helyzetben levő város újabb százmilliókkal támogassa meg az Érdi Sport Kft.-t.

Úgy tűnik, Ferencváros és Szolnok után Érden is kihátrálnak a polgármester mögül a szivárványkoalíció egyes tagjai. Korábban a Magyar Nemzet arról is beszámolt, hogy Csőzik László polgármester személye már egyes ellenzéki pártok és lapok ellenérzését is kiváltotta azzal, hogy a koronavírus-járvány alatt 106 határozatot és 13 rendeletet fogadott el a képviselők tudta nélkül, ráadásul a különleges jogrend utolsó napján 46 határozatot hozott meg egy személyben. A város legnagyobb intézményének, a városgazdálkodási cégnek a vezetőjét visszamenőleges hatállyal nevezte ki, havi 700 000 forint fizetésért. A múlt héten megtartott közgyűlésen a polgármester elismerte, hogy sorozatos jogszabálysértést követett el a kormányhivatal szerint.

(Nagy Orsolya, magyarnemzet.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Gajdics Ottó vezércikkben kapja szét a Momentumot – Öröm volt olvasni

Óriási szerencse, hogy a sátánista Tóta W. Árpádot csak előfizetők olvashatják