in ,

Érd is lehúzhatja a rolót! Ti szavaztátok meg! Se kézilabdára, se utakra nincs elég pénz Érden

Bár hamarosan indul az új tanév, a cégbírósági adatok szerint még csak a közelmúltban indult és folyamatban van annak az önkormányzati cégnek a bejegyzése, amely az úszósportot viszi tovább Érden, és így az óvodai és iskolai úszásoktatást szervezné.

Bár hamarosan indul az új tanév, a cégbírósági adatok szerint még csak a közelmúltban indult és folyamatban van annak az önkormányzati cégnek a bejegyzése, amely az úszósportot viszi tovább Érden, és így az óvodai és iskolai úszásoktatást szervezné. Közben napokon belül lejár a kézilabdát irányító Érdi Sport Kft. ügyvezetőjének megbízatása, de a helyére még nem választott senkit a balliberális többségű közgyűlés.

Egyre sűrűsödnek a gondok a baloldali vezetésű Érden, több elakadt ügy borzolja a kedélyeket a városban – erről tájékoztatta lapunkat a település Fidesz–KDNP-s képviselőcsoportja. Az egyik legnagyobb probléma, hogy noha hamarosan indul a női kézilabda-bajnokság, amelyben a város szebb napokat megélt csapata is szerepel, az Érdi Sport Kft. élére nem választottak ügyvezetőt. Boldog Anna megbízatása augusztus végén jár le, a közgyűlés pedig leghamarabb szeptember elején ül össze, és csak akkor választhatják meg az új ügyvezetőt. Erre már a nyár elején kísérletet tettek, de akkor a jelenlegi ügyvezető nem kapta meg a szükséges szavazatszámot, így nem maradhatott az ügyvezetői székben. Ez úgy történhetett meg, hogy a baloldali frakcióból ketten kiszavaztak, így a tizennyolc fős közgyűlésben nem lett meg a döntéshez a többség.

A kézilabdacsapat alól még februárban húzta ki a szőnyeget Csőzik László polgármester, amikor a baloldali politikus közölte: a város a jövőben az addigi formájában nem kívánja finanszírozni az NB I-ben jelenleg ötödik női kézilabdacsapatot. Azt is hozzátette, hogy a megspórolt pénzből inkább utakat, járdákat építenének a városban. Ennek következtében, az anyagi okok miatt szinte az összes játékos távozott a csapattól, az eddig a dobogóért küzdő gárda pedig az új szezonban várhatóan a kiesés elkerülése ellen harcol majd. Közben az érdiek hiába várják a megígért útfejlesztéseket, idén ugyanis egyetlen centiméter út sem épült.

A dolog érdekessége, hogy miközben Csőzik arról beszélt, a városnak nincs pénze a kézilabdacsapat finanszírozására, ebben az évben – több soron – nyolcmillió forinttal többet irányoztak elő erre a célra. A Fidesz–KDNP-­frakció ugyanakkor arról tájékoztatott, hogy információik szerint az új edző és a játékosok fizetése késik, mert a polgármester nem utalta át az Érdi Sport Kft.-nek a nekik járó pénzt.

A kormánypártok szerint gondot jelent az is, hogy időközben létrehoztak egy teljes egészében önkormányzati tulajdonú céget, amely az úszósportot viszi tovább, de a társaság bejegyzése csak augusztus közepén indult el, és még folyamatban van. Ez pedig komoly gondokat okozhat, mert a városban ez a cég szervezné majd az óvodások és iskolások úszásoktatását. Nagy kérdés, hogy a közeli határidő miatt hogyan áll a szervezés és a szükséges szerződések megkötése, amely a kormánypárti frakció szerint csúszásban lehet, pedig a polgármester az erről döntő közgyűlésen ígéretet tett, hogy nem lesz fennakadás az úszásoktatásban.

 

(Borsodi Attila, magyarnemzet.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

“A nép pártján” – Rolex órát kapott Jakab Petike a szülinapjára

Ezt is a budapestiek szavazták meg! Karácsony húsz százalékkal emelné a temetkezések díját