in ,

Felébredtek az osztrákok, katonákkal védenék a határokat

Azt állítják, tanultak a 2015-ben elkövetett hibákból

Klaudia Tanner osztrák védelmi miniszter a Mária Terézia laktanyában tett látogatása során kijelentette: a hadsereg a jövőben akár 2200 katonát is rendelkezésre bocsáthat az ország határainak védelmére.
Nem engedünk be menekülteket a határon. Tanultunk a 2015-ben elkövetett hibákból

– hangsúlyozta a néppárti tárcavezető.

Elmondása szerint a hadseregnek továbbra is feladata lesz a határok védelme, amiben 2015 óta 850 katona vesz részt. A tárcavezető Törökország kapcsán „drámai és elítélendő zsarolási kísérletről” beszélt, és arról, hogy Ankara visszaél az emberek helyzetével.

Karl Nehammer belügyminiszter elkötelezettségét fejezte ki egy „erős és robusztus” határvédelem mellett, és arról is beszélt, hogy a török-görög határnál kialakult helyzet „nem véletlenszerűen keletkezett humanitárius válság”, hanem Recep Tayyip Erdogan török elnök próbálkozása, hogy nyomás alá helyezze Görögországot és az egész Európai Uniót.

A belügyminiszter elmondta, hogy az osztrák katonák részben határvédelmi feladatot látnak el, így az EU külső határát is jelentő görög határnál, a balkáni útvonalon elhelyezkedő országok határainál, valamint közvetlenül Ausztria határainál teljesítenek szolgálatot.
Kiemelte ugyanakkor, hogy a katonák jelenlétét a határnál a koronavírus okozta helyzet is indokolttá teszi.

(888.hu)
Oszd meg másokkal is!

Egy magyar állampolgár nagyon kiakadt a külföldi fertőzöttek viselkedésén!

Akcióban az ellenzék – Hivatalos: leállt a Modern Városok Program Érden